Project Shield: újabb demó, de mikortól lesz elérhető?

Ahogy azt már megszokhattuk, évről-évre egyre gyorsabban, egyre több újdonságot mutatnak be a gyártók, amivel szeretnék elárasztani a mobil eszközök piacát. Az idei évben is láthattunk már elég sok csúcskészüléket, de talán az egyik legnépszerűbb a még mindig nem kapható Project Shield az Nvidia-tól, amelyről egy újabb demó került ki a világhálóra.

Project Shield: újabb demó, de mikortól lesz elérhető?

Project Shield: újabb demó, de mikortól lesz elérhető?Az idei CES sok érdekes technológiai újítást hozott, melyekről sok minden kiderült már jó pár héttel a rendezvény előtt. Ilyen volt például a Tegra 4 SoC, ami az egyik legerősebb, ha nem a legerősebb mobil lapka jelenleg, ereje legfőképp a grafikus feldolgozó egységekben rejlik, ami 72 magot rejt magában. Képzeljük el, hogy ez a chip nem egy telefonba, hanem egy kézi konzolba kerül, mely segítségével a legújabb csúcsjátékokat futtathatjuk, akár otthon, akár a vonaton utazva. A hab a tortán az operációs rendszer, ami mi más is lehetne mint Android. Az 5 colos 720p érintés érzékeny kijelzővel szerelt gamer konzolt, egyelőre nem lehet kapni, és pontos információ sincs még arról, hogy mikortól lenne majd elérhető.

Project Shield: újabb demó, de mikortól lesz elérhető?Ennek ellenére szinte hetente kerül ki újabb videó a legnépszerűbb videómegosztó portálra, melyen a Project Shield erejét próbálják meg demonstrálni, ami mellett minden bizonnyal a figyelmet is magukra szeretnék vonni, nehogy feledésbe merüljön a leendő felhasználók közt. A mostani felvételen az egyik, direkt az Nvidia mobil hardverére fejlesztett játékot mutatja be használat közben a cég egyik munkatársa. Mint láthatjuk, a konzolnak meg sem kottyan a gyönyörű grafikával rendelkező game, az ArmA: Tactics. A bemutatón az olyan kis részletekre is kitérnek, mint az árnyékok és egyéb speciális effektek megjelenítése (pl. füst, napfény stb.), melyek hibátlan, akadásmentes futtatása meg sem kottyan a lapkának, így a játékélmény tökéletes, még az 5 colos kijelzőn is.

 

 

Bazsa

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?