PS2 emulátor PS4-en

0
456

A Wikipedia szerint pontosan 3874 játék létezik PlayStation 2-re. Ez elég durva tartalom, amit mellesleg nem játszhatsz az eredeti konzol (vagy egy korai PS3, amin még engedélyezve volt a visszafelé-kompatibilitás) megléte nélkül. Ennek tudatában remek hír az, hogy a Sony végre beépített egy PS2-es emulátort a PS4 szoftverébe, ami ráadásul vizuálisan is felturbózza kicsit a régi játékokat.

A gyártó nem csinált nagy felhajtást az új funkció köré, ehelyett csendesen bejelentettek 4 címet, ami már az új emulátort használja és részét képezi a PS4-es Star Wars bundle-nek: Super Star Wars, Star Wars: Jedi Starfighter, Star Wars: Racer Revenge, és Star Wars: Bounty Hunter. Még egy videót is kaptunk arról, hogy milyen jól futtatja az emulátor a játékokat:

Ezzel természetesen megerősítést nyert, hogy a Sony dolgozik a funkción, de egyelőre nem lehet tudni, hogy a gyakorlatban hogy fog működni a dolog. Képesek leszünk pl. a PS2-es lemezt az új konzolba helyezni és úgy futtatni a játékot? Ez még a jövő zenéje.

A Microsoft nemrég bemutatott visszafelé-kompatibilitási funkcióját továbbgondolva remélhetőleg a Sony esetében is működni fog a lemezes megoldás. Ellenkező esetben ezt szem előtt tartva elég rossz PR lenne ez a gyártónak.

Egyelőre tehát a fentebb sorolt 4 Star Wars játékot élvezhetjük natív 1292×896 pixeles felbontáson, 1080p-re felskálázva. Reménykedjünk, hogy a jövőben ez a lista rengeteg címmel fog bővülni.

Forrás: geek.com

Marci

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét