Raspberry Pi Zero alternatíva a láthatáron

0
471

A miniatűr PC-k (mint pl. a Raspberry Pi Zero) és a “stick számítógépek” egyre inkább terjednek a piacon, most itt van egy újabb Pi, méghozzá rendkívül olcsón.

Az Orange Pi One mindössze 10 fontban kerül, ingyenes szállítással együtt (az Egyesült Államokba viszont elég drága a szállítás, kb. 14 dollár). Ezért egy 1.2GHz-s, négymagos ARM Cortex-A7 processzort és egy 600MHz-s Mali-400MP2 grafikus chipet kapunk, valamint 512MB DDR3 rendszermemóriát.

Csatlakozók terén se rossz az Orange Pi One: micro-USB, USB 2.0, 10/100 Ethernet és HDMI csatlakozó található rajta. microSD foglalatot, 40 pines csatlakozót és kamera interfészt is kapunk.

Raspberry Pi Zero alternatíva a láthatáron

Az Orange Pi One mérete 69 x 48mm és mindössze 36 grammot nyom. Ez csak minimálisan nagyobb, mint a rivális Pi Zero, aminek mérete 65 x 30mm.

Ugyan a Pi Zero a 4 fontos árával kevesebbb, mint felébe  kerül az Orange Pi One-nak, de az 1GHz-s processzora lassabb és csatlakozók tekintetében sem áll olyan jól (pl. nincs rajta Ethernet port). Arról nem is beszélve, hogy a megjelenést követően szinte azonnal elfogytak a készletek és azóta se érhető el sehol.

Forrás: techradar.com

Marci

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét