Rég nem hallottunk róla, de él és virul a Walkman

0
1530

A most leleplezett eszköz a nem túl hangzatos “NW-A306” nevet viseli, cserébe viszont mindent tud, ami a műfajtól elvárható. A mindössze 113 grammos célszerszámon az Android 12 operációs rendszer fut, amit egy 3,6 hüvelykes, HD-felbontású érintőképernyőn jelenít meg. A tömörített zenék hangzását a DSEE Ultimate-nek (Digital Sound Enhancement Engine) hívott skálázási technológiával turbózza fel, akár a streamelt tartalmak esetében is.

Természetesen minden fontos zenei formátumot kezel az MP3-tól a FLAC-en és a WAV-on át egészen az Apple Losslessig, az üzemideje pedig 14-36 óra között mozog attól függően, hogy offline vagy online zenét hallgatunk, s hogy milyen minőségben. A Sony tájékoztatója szerint ez a 44,1 kHz-es FLAC natív lejátszása esetében akár 36 órát is jelenthet, míg a Spotify-t pörgetve 26 órás üzemidővel is számolhatunk.

Az új Walkman még ebben a hónapban megérkezik Európába, ahol 330 euróért lesz kapható. Az NW-306 egyébként nem a Sony egyetlen Walkmanje, a meglepően széles választék tetején a WM1ZM2 csücsül, amiért több mint 2700 eurót kell kiperkálni.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét