Rekordot döntött egy első generációs iPhone

0
4

Korábban lehetett már hallani arról a bontatlan csomagolásban megőrzött eredeti iPhone-ról, amely az LCG Auctions weboldalán bukkant fel, és előzetesen legfeljebb 100 ezer dolláros eladási árat jósolt neki az árverési ház. A tegnap lezárult licitverseny azonban magasan túlszárnyalta a szervezők elvárásait: a mobilért végül 190 372 dollárt, vagyis több mint 63 millió forintot fizetett az ismeretlen új tulajdonosa.

A meglepően magas árban több tényező is szerepet játszhatott. Az egyik ok, hogy a készülék csomagolása még a hasonló leletekhez képest is kiemelkedően újszerűen hat, ráadásul egy különösen ritka, 4 GB-os modellről van szó. Ez a tárhely már 2007-ben sem számított túl izmosnak, ezért a nagyközönség inkább a 100 dolláros felárral kínált 8 GB-os variánst választotta.

Viszont ennek következtében az Apple mindössze 2 hónapig árusította a kisebb kivitelt. Mindezek tetejébe pedig ez a konkrét példány az iPhone egyik eredeti mérnökének tulajdonát képezte, így minden adott volt ahhoz, hogy bankot robbantson. Szerintetek megért ennyit?

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét