Remek évet zárt az Apple

0
156

A járvány a legtöbb vállalkozás számára megterhelő volt, de sok tech-cég profitált abból, hogy a fogyasztók otthon maradtak. Ezen cégek egyike az Apple, amely éppen most hozta nyilvánosságra az App Store évvégi eladási adatait és azt, hogy a fejlesztők mennyit kerestek már a 2008-as indulás óta.

Hivatalos bevételi statisztikák szerint a karácsony és szilveszter közötti héten az Apple Store vásárlói 1,8 milliárd dollárt költöttek digitális termékekre és szolgáltatásokra, amelyek egy jó nagy részét játékokra fordították. A felhasználók egynapos vásárlási rekordja is megdőlt, január 1-én több mint 540 millió dollárt költöttek.

A cupertinói óriás megjegyzi, hogy az év legnépszerűbb alkalmazásai tükrözik a folyamatban lévő járványt. Ezért olyan app-ok állnak az élen, amelyek összekapcsolják és szórakoztatják az embereket. A Zoom és a Disney+ volt a legtöbbet letöltött alkalmazás, olyan játékok mellett, mint az Among Us és a Roblox.

Hirdetés

Az Apple azt is elárulta, hogy a fejlesztők több mint 200 milliárd dollárt kerestek már az App Store-on, ez a szám 2019-ben viszont még csak 155 milliárd dollár volt.

Arról is beszéltek, hogy az Apple Music rekord éve volt a tavalyi, bár a cég ezt tovább nem részletezte. Hozzátette, hogy a felhasználók közel 90 százaléka olyan funkciókat használt, mint a Listen Now, egy teljesen új Search, a személyes rádióállomások és az Autoplay.

Az Apple Pay továbbra is terjeszkedik, az Egyesült Államokban a boltok több mint 90 százaléka, az Egyesült Királyságban az üzletek 85 százaléka és Ausztráliában az üzletek 99 százaléka fogadja el a fizetést a platform használatával. Jelenleg már több mint 1 milliárd képernyőn érhető el 100 országban és régióban az AppleTV alkalmazás. Az Apple Books-nak ma már havonta több mint 90 millió aktív felhasználója van, és több mint 140 játék érhető el az Apple Arcade-on.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét