Rengeteg adat szivárgott ki az Apple-től

0
19

Talán többeknek is ismerős lehet az Apple TestFlight névre keresztelt fejlesztői eszköze, melyen keresztül különböző iOS-es alkalmazásokat adhatnak ki tesztelésre a fejlesztők. Ezzel ugyebár fontos visszajelzéseket kapnak a felhasználóktól a végleges változat publikálása előtt.

Alapvetően egy nagyon hasznos kis eszközről van szó, ami hatalmas segítség lehet, főleg a kisebb, önálló fejlesztőknek. Egészen addig, amíg be nem üt a baj, ugyanis most több terabájtnyi 2012 és 2015 között mentett adatot szivárogtattak ki a szolgáltatás szervereiről, amik így több tízezer iOS-es alkalmazásba és játékba nyújtottak betekintést.

A Wayback Machine segítségével feltárt, majd a Twitter/X felületén napvilágot látott csomag a TestFlighton keresztül kiadott alkalmazások és játékok béta verzióinak az Apple szerverein tárolt fájljait tartalmazza. Ezek között például több kiadatlan Angry Birds játékot is találtak már a felhasználók. Ráadásul rengeteg átnézésre váró adat van még hátra, így jó eséllyel több érdekességre is fény derülhet majd az elkövetkezendő időszakban.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét