Rengeteg iPhone készül Indiában

0
17

Mint kiderült, az Apple 14 milliárd dollárnyi értékű iPhone-t szereltetett össze Indiában az előző pénzügyi évben. Ez a mennyiség kétszerese annak, amennyit az előző periódusban összeállítottak, vagyis az almás cég a rohamléptekkel függetlenedik a kínai összeszerelő partnereitől.

A Bloomberg értesülései szerint immáron minden hetedik iPhone Indiában kerül összeszerelésre, ami a globális termelés 14%-át jelenti. Az Apple a kínai és az amerikai kormány közötti geopolitikai feszültség miatt kezdte el a gyártás egy részét átszervezni Indiába. Helyi források szerint korábban a Foxconn állította össze a készülékek 67%-át, 17%-ot pedig a Pegatron gyártott le. A maradék készülékeket a Karnataka államban található Wistron üzemben állították össze, amelyet nemrégiben vásárolt meg a Tata Group.

Kormányzati tisztviselők szerint a megnövekedett indiai iPhone gyártás 150 ezer állást teremtett a régióban. Az elemzők szerint ez Narendra Modi miniszterelnök és kormányának nagy győzelmét jelenti, aki már a harmadik egymást követő ciklusra pályázik a hamarosan esedékes választásokon.

techkalauz.hu – az online techmagazin