Részben hulladék, de legalább környezettudatos!

0
31

Az Xbox mostanában nagyon erősen rástartolt a környezettudatosságra, például az Xbox Series X|S és Xbox One beállításai a közelmúltban úgy változtak, hogy a gép a lehető legkevesebb energiát fogyassza. Ezzel egyébként nem csak a környezetnek teszünk jót, spórolhatunk is, miközben nem kell komoly kompromisszumokat kötnünk.

Akinek fontos az újrahasznosítás és a fenntarthatóság, az értékelni fogja az Xbox új kontrollerét, a Remix Special Editiont, aminek egyharmada újrahasznosított anyagokból készült. Összetételében megtalálhatók CD-k és kannák maradványai, autók fényszóróinak burkolatából újrahasznosított elemek, illetve Xbox One-os kontrollerek egyes alkatrészei. A dizájn esetében is törekedtek arra, hogy az eszköz a természetet idézze: elől zöld, hátul fás mintázatú, egy kis kékkel megfűszerezve.

A kontrollerhez nem Duracell elemek járnak, hanem egy tölthető akkumulátor a hozzá való kábellel, viszont ennek eredményeképp az eszköz drágább is, mint a hagyományos változatok: átszámítva körülbelül 33 980 Ft-ot kell fizetnünk érte. Az akksi 4 óra alatt feltölt, és 30 órán át használható. Április 18-ától már lehet keresni az üzletekben.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét