RTX 3090 Ti: brutálisan erős lesz

0
55

Hosszú ideje lóg a levegőben, hogy az Nvidia végre hivatalosan is leleplezze, majd árusítani kezdje az RTX 3090 Ti-t. A videokártya gyártása azonban a jelenlegi körülmények miatt minden bizonnyal okozott némi fejfájást a gyártó mérnökeinek.

Nagyon úgy tűnik azonban, hogy most már tényleg célegyenesbe ért a dolog, több jelentés szerint is napokon belül megmutatja magát az RTX 3090 Ti. Úgy tűnik azonban, hogy a teljesítmény még a bejelentés előtt körvonalazódik, köszönhetően a CapFrameX Twitter profiljának. Beszámolójuk szerint az Nvidia legújabb GPU-ja hatalmas, 450W-os áramfelvétellel érkezik. Ezért cserébe körülbelül 10%-kal lesz gyorsabb, mint a 3090, a magórajel pedig 2 GHz-ig lesz húzható.

Ugyan a CapFrameX csapata mást nem árult el, néhány információt már tudunk a 3090 Ti-ról. Több forrás is megerősítette, hogy a videokártya alapja a GA102-350-es GPU lesz, ami 10752 CUDA maggal érkezik. A memória is ráncfelvarráson esett át a sima 3090-hez képest. A Ti verzió memóriái 21 Gbps-os frekvenciára lesznek beállítva, a sebességük pedig az 1TB/s-ot is meghaladhatják.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét