Saját modemen dolgozik az Apple, megkerülve a Qualcomm-ot

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

Az Apple már többször megégette magát, amikor partnerséget kötött más gyártókkal modem fejlesztésével kapcsolatban. Így érthető, hogy a kellemetlenségek és akár az esetleges tiltások elkerülése végett a cupertinoi vállalat úgy döntött, hogy megpróbál elkészíteni egy házon belüli megoldást. Úgy tűnik, hogy ez már Johny Srouji, hardverekért felelős vezető munkája alatt elkezdődött.

Johny Srouji már 2008 óta a cégnél dolgozik és ő volt a vezető chip tervező. Az ő keze munkáját dícsérik többek között a remek A-szériás chipek és akár az AirPods-ban lévő darab is. Már ezzel kapcsolatos álláshirdetéseket is lehet látni.

Saját modemen dolgozik az Apple, megkerülve a Qualcomm-ot

Persze azért ne várjunk már egyből a 2019 vagy 2020-as iPhone-okban Apple modemet, hiszen ezen chipek fejlesztése akár több évbe is telhet, nem beszélve az anyagi vonzatról. Főleg, hogy egy most tervezett chipnek már nem csak a 4G, hanem az 5G hálózatokat is támogatnia kell majd.

A végén ezzel rengeteg pénzt spórolhat az Apple. A Qualcomm egy ilyen modem darabjáért 30 dollárt kér, valamint ezen felül egy 7.50 dolláros költséget is felszámít. Ez már több per kiváltója is volt. Ezzel együtt egy Apple modem sokkal hatékonyabban együttműködhet a saját hardverrel, mint egy más gyártótól származó chip.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?