Saját weboldal: készítés vagy készíttetés?

0
1373

Forint weboldalAz vitathatatlan tény, hogy napjainkban szinte minden vállalkozásnak szükséges van egy saját üzlet weboldalra, ha az online térben jelen szeretne lenni. A közösségi médiában megjelenni nem feltétlen elegendő, különösen akkor nem, ha valamilyen terméket is értékesíteni szeretnénk. De magát a céget is könnyebben népszerűsíthetjük, ha van egy saját oldal, amelyet az érdeklődők és az ügyfelek bármikor felkereshetnek. Az üzleti weboldalra érdemes úgy tekinteni, mint egy online névjegykártyára.

A vállalkozások költségvetése azonban sokszor szűkös, és a jelen gazdasági helyzetben a legtöbb cég és egyéni vállalkozó is megfontolja, hogy mire költsön. Ilyenkor pedig felmerül, hogy inkább saját maguk készítenék el a weboldalt, mondván azzal rengeteget spórolhatnak. De valóban így is van?

Nem biztos, hogy költséghatékonyabb, ha mi készítjük a weboldalt

A weboldalkészítés elsőre egyszerűnek tűnik, ráadásul nagyon sok ingyenes lehetőség is van, mint például a Freeweb vagy a Webdone, amely azzal kecsegtet, hogy teljesen ingyen lehet saját, személyre szabott weboldalunk. Ha komoly cég vagy vállalkozás benyomását szeretnénk kelteni, akkor közel sem biztos, hogy egy ingyenes oldal, és egy hozzá választott sablon elegendő lesz. Ha már egy kicsit komolyabb weboldalban gondolkodunk, akkor már érdemes legalább egy weblap készítő tanfolyamot elvégezni. Ebből is többféle van már, egy hétvége alatt elvégezhető pár tízezer forintos tanfolyamtól a több százezer forintba kerülő több hónapig tartó képzéstől.

Ha igényes weblapot szeretnénk, akkor természetesen a több hónapos tanfolyam ad többet, ugyanakkor annak az árából már egy szakember is el tudja készíteni az oldalunkat. A rövidebb tanfolyamok segítségével is lehet természetesen weboldalt készíteni, de a minősége hasonlóan nem lesz olyan jó, mint az ingyenes weboldal esetében. Arról már nem is beszélve, hogy egy weboldalat nemcsak elkészíteni kell, de tartalommal is fel kell tölteni, de a folyamatos üzemeltetés is a mi feladatunk, ami nem költséges, de időigényes feladat. Mielőtt a saját készítésű weboldal mellett döntenénk, érdemes egy költségtervet készíteni, illetve végiggondolni, hogy megéri-e spórolni a minőség kárára.

Egy vállalkozás számára a saját üzleti oldal mindig jó befektetés

Természetesen egy weboldal elkészítése szakember által nem olcsó mulatság manapság. Már a rapid oldalak elkészítése sem olcsó, hát még, ha teljesen egyedi, személyre szabott oldalt szeretnénk, amely teljes mértékben a mi igényeinkre készül arculatban, megjelenésben és tartalomban egyaránt. Ugyanakkor a minőségi weboldal értéket ad a cégnek, ezért érdemes egy kicsit nagyobb összeget rászánni.

Persze nem minden cég, vagy induló vállalkozás engedhet meg magának több százezer forintos kiadást. Érdemes ilyenkor megfontolni a gyorskölcsön lehetőségét, melyet rövid futamidőre szoktak adni, és ha szükséges, akkor akár pár órán belül a számlánkra is kerülhet a kívánt összeg. Ha egyéni vállalkozók vagyunk, akkor a gyorskölcsönt magánszemélyként könnyen igényelhetjük, és indokolnunk sem kell, hogy mire fogjuk költeni a felvett összeget.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét