Samsung Galaxy Gear: az all-in-one óra

0
513

Az IFA ma esti Samsung eseményén a Galaxy Note 3 után a Galaxy Gear került bemutatásra. Néhány héttel ezelőtt röppent fel először a hír, hogy a koreai gyártó egy kalap alatt a Note-tal, leleplezi a sajét fejlesztésű okosóráját. A hír igaznak bizonyult, hiszen míg arra koncentráltunk, hogy a JK Shin milyen információkat közöl az esti rendezvényről, hirtelen üzenete érkezett, amit egy órán olvasott el. Így derült fény a Gear-ra.

Samsung Galaxy Gear: az all-in-one óra

A piacon létezik már több ilyen jellegű megvalósítás, az egyik legnépszerűbb talán a Pebble. A nyáron a Sony is bemutatta a saját megoldását, így a Samsung mérnökeinek valami mással kellett előállniuk, nehogy csak egy legyen a sok közül a Gear. Ennek megfelelően létrehoztak egy all-in-one órát, amellyel telefonálni lehet, üzeneteket olvasni, fényképezni, galériát tallózni, megosztani az éppen készített fotókat. Emellett beépítésre került egy lépésszámláló, az S-Voice és a Voice to text input segítségével akár üzenetet is küldhetünk vagy éppen emlékeztetőt hozhatunk létre. Végezetül sok-sok applikációt integráltak azért, hogy minél sokoldalúbb legyen a saját okosórájuk (eBay, Evernote, Path, Glympse, Pocket, Runkeeper, Tripit stb.).

Hardveres téren majdhogynem egy belépőszintű Android alapú mobilt is képes maga alágyűrni a Gear, amely egy módosított Android 4.3-at futtat.

  • 1,63 colos Super Amoled kijelző 320 x 320 pixel felbontással (278 ppi)
  • 800 MHz-es Exynos SoC
  • 315 mAh akkumulátor (kb. 24 óra egy töltéssel normál használat mellett)

A szeptember végén, október elején megjelenő Samsung Galaxy Gear az alábbi színekben lesz elérhető: Jet Black, Mocha Gray, Wild Orange, Oatmeal Beige, Rose Gold, Lime Green. És mit érne ez a bejegyzés egy hands on nélkül?!

 

Bazsa

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét