Samsung Galaxy J2 Core – az első Go telefon a Samsungtól

A Samsung bejelentette első Android Go alapú telefonját. A Samsung Galaxy J2 Core 960×540 pixel felbontású LCD kijelzőt kapott. 1 GB RAM és 8 GB háttértár került bele, a hátlapi 8 megapixeles és az előlapi 2 megapixeles kamerák sem emelik a csúcskategóriába. A 2600 mAh kapacitású akkumulátor átlagos méretű. Az energiatakarékos Exynos 7570 SoC segítségével 1-2 napnál hosszabb üzemidőt ígér a készülék. A négy magos, 1,4 Ghz-es processzor nem egy erőgép, de tökéletes egy energiatakarékos, alapfunkciókra szánt mobilban. A grafikus gyorsításért egy Mali 720P MP felel. A telefon képességei természetesen csak alapszintű használatra teszik alkalmassá, de pont ez lesz a lényege.

samsung galaxy j2 core phone

De mi az az Android Go?

Az Android Go a Google belépő szintű hardverekre szánt operációs rendszere. A Samsung Galaxy J2 Core esetében használt Oreo alapú rendszer akár 8 GB-os tárhelyű eszközökön is kényelmesen használható és kellően gyors marad 512 MB RAM rendelkezésre állása esetén is. A Go-n futó alkalmazások leegyszerűsített kezelőfelületet kapnak, ezáltal kis méretű és alacsony felbontású kijelzőkön is használhatók. A leegyszerűsített alkalmazások természetesen kevesebb tárhelyet is foglalnak. A tárhely megtakarítás elérheti az 50%-ot. A filekezelő alkalmazás folyamatosan figyeli a rendelkezésre álló helyet és a felhasználó szokásain alapuló értesítéseket ad arról, hogyan lehet tárhelyet felszabadítani például a nem használt alkalmazások törlésével. A telefon a Google Chrome segítségével a mobilinternetezés során letöltött adatmennyiséget is képes csökkenteni. Ez a Google ígéretei alapján akár 60%-os spórolással is járhat. Természetesen minden Google alkalmazásnak is elkészült a Go verziója.

Smasung Galaxy J2 Core Android Go

Árak

A Samsung operációs rendszer választása kicsit érdekes annak fényében, hogy már az Android 9 alapú Go is megjelent. Remélhetőleg a most megjelenő Go alapú telefonok is kapnak majd frissítést. A Samsung Galaxy J2 Core várhatóan 100$ alatti áron kerül a boltokba, először Indiában és Malajziában. Nagy kérdés, hogy mennyire képes levinni az árat a Samsung, mert az ilyen belépő szintű telefonok piaca nagyon árérzékeny. A versenytársak pedig magasra (vagyis alacsonyra) teszik az (ár)mércét, hiszen az Alcatel 1X 99$-ért, a Nokia 1 és a Huawei Y3 pedig 75$ körüli áron kapható, a Samsung Galaxy J2 Core-hoz nagyon hasonló hardverrel.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?