Samsung Galaxy S3: Android 4.3 a garázsban

0
4

A hét vezető híre a Google legújabb készüléke a Nexus 5 és a vele együtt érkezett Android 4.4, azaz KitKat, de nem szabad elfeledkeznünk azokról az eszközökről sem, amelyek hamarosan szoftverfrissítést fognak kapni. A Nexus család további tagjai egy-két héten belül a legfrissebb verziót, míg a Samsung zászlóshajói az Android 4.3-as Jelly Bean-t kapják meg. Most a tavalyi csúcsmodell a Galaxy S3 kerül fókuszba.

Az idei IFA gálán debütált a Samsung Galaxy Note 3, mely az első olyan nem Nexus mobil eszköz volt, amely a július végén bemutatott Android 4.3-at képviselte. Nem sokkal később a koreai gyártótól kiszivárgott a frissítési ciklus, melyen a Galaxy SIII, az S4 és a Galaxy Note 2-őt érintő időpontok, pontosabban időintervallumok szerepeltek. Eszerint az idei zászlóshajó októberben kapja meg a frissebb verziót, amin már túl is vagyunk, a felhasználók döntő többsége már a 4.3-at használja. A másik két konfigurációval kapcsolatban a november és/vagy december volt megjelölve. Körülbelül 2 héttel ezelőtt a Note 2-re készült build látott napvilágot, igaz még csak egy teszt verzió volt, de sokak telepítették kedvenc eszközükre. A hibákat tekintve, van aki még most is ezt használja, de akadnak olyan felhasználók, akik inkább megvárják a hivatalos kiadást, és addig visszatértek az Android 4.1.2-re.

Samsung Galaxy S3: Android 4.3 a garázsban

A mai napon az S3 tulajoknak rejt örömet, hiszen a tesztverzió kiszivárgott, akit bárki szabadon telepíthet (i9300 modellre). A Sammobile kollégái már pár napja használják a szoftvert, és a visszajelzésük alapján stabilnak mondható már most. Mivel ez még nem végleges, így fontos megjegyezni, hogy a gyártó hozzáadhat illetve elvehet a tulajdonságokból. Mivel a Samsung visszakozott a 4.2.X-re való frissítéstől, így sok újdonságra lehet számítani. Az egyik ilyen lehet a Knox, ami ebben a bétában még nem szerepel, de emellett rengeteg változást eszközöltek az UI-ban, valamint érkezhet majd a beígért Samsung Galaxy Gear támogatás is. Sajnálatos hír azonban, hogy a TouchWiz jelenlegi verziójából ismert widget-ek köszönnek vissza a most kikerült 4.3-as verzióban is, és nem a Note 3-nál vagy az S4-nél látottak.

Samsung Galaxy S3: Android 4.3 a garázsban

A ROM innen letölthető, a telepítési instrukciókat pedig megtaláljuk a Sammobile-on.

 

Mr. X

Forrás: Sammobile

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét