Samsung Galaxy Z Fold2 – Nyiss az új megoldásokra

0
286

A Samsung bemutatja a kihajtható kategória meghatározó készülékét, az új Samsung Galaxy Z Fold2 okostelefont. A kifinomult megoldásokkal és egyedi innovációkkal érkező okostelefon megújult kihajtható élményt kínál a legújabb csúcstechnológát kereső felhasználóknak. A nagyobb Fedlapi kijelzővel és a hatalmas Főképernyővel rendelkező Z Fold2 az egyedülálló kialakításnak és az intuitív funkcióknak köszönhetően sokoldalúan használható a legtöbb helyzetben.

A mobilkészülékek legújabb generációjához vezető utunk tele van jelentős innovációkkal és egyedi megoldásokkal – mondta el Dr. TM Roh, a Samsung Mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A Samsung Galaxy Z Fold2 tervezésénél figyelembe vettük a felhasználói visszajelzéseket, így jelentős fejlesztéseket mutathatunk be a hardverben és nagyot léphetünk előre a felhasználói élmény terén is. A Google és a Microsoft csapataival folytatott, iparági szinten is egyedülálló együttműködéseknek köszönhetően új irányokat mutatunk és korábban sosem látott lehetőségeket teremtünk a felhasználók számára.”

Újragondolt dizájn

Hirdetés

A Galaxy Z Fold2 esetében a merész formavilág továbbfejlesztett mérnöki megoldásokkal párosul, így a felhasználók nap mint nap biztonsággal használhatják az eszközt.  

  • Magával ragadó tartalom a teljes képernyőn – A 6,2 colos Infinity-O kijelzős Fedlapi kijelző teljes értékű felületként használható, így a felhasználók ellenőrizhetik az e-mailjeiket, használhatják a navigációt vagy akár rövidebb videókat is megnézhetnek anélkül, hogy kihajtanák a készüléket. A kihajtva 7,6 colos Főképernyőn a minimálisra csökkentett káváknak, a kijelzőbe belesimuló Előlapi kamerának és a 120 Hz adaptív frissítési rátának köszönhetően különleges élményt jelent a különböző tartalmak közötti böngészés vagy a játék. A kihajtható élményt a Galaxy eszközökön elérhető legjobb dinamikus hangzás teszi teljessé, amely továbbfejlesztett sztereó effektekkel és a dual hangszóróknak köszönhetően tiszta hanggal teszi különlegessé a zenehallgatást.
  • Mesteri tervezés és időtálló kialakítás – A Galaxy Z Fold2 keskeny kialakítással és kifinomult részletekkel érkezik, amelyek egyedi, prémium megjelenést biztosítanak a készüléknek. A Főképernyőn alkalmazott Ultravékony üveg (UTG) letisztult megoldásokat tesz elérhetővé és kellemesebb tapintású felületet eredményez. A formatervezés központi megoldása a Rejtett zsanér, amely tökéletesen illeszkedik a készülékházba, a CAM mechanizmusnak köszönhetően pedig stabilan tartja az eszközt, így teljesen új megoldásokat tesz lehetővé Hajlított módban. A Galaxy Z Fold2 a Galaxy Z Flip-ben bemutatott seprű technológiával érkezik, amely eltávolítja a port és az apró részecskéket a készülékház és a zsanér közül. A Samsung harmadik generációs, innovatív fejlesztéseinek köszönhetően a Z Fold2 esetében a mechanizmus a korábbinál jóval kisebb helyen fér el, miközben nagyobb védelmet nyújt a készüléknek. A Galaxy Z Fold2 Rejtett zsanérja teljesen új vágási technológiával, módosított rost elrendezéssel és sűrűséggel készül.

Pontos rögzítés és lejátszás

Az innovatív formavilág és az egyedülálló kialakítás egészen egyedi mobilélményt tesz lehetővé. A Galaxy Z Fold2 Hajlított módja az Alkalmazásfolytonossággal együtt sokoldalú használatot biztosít a Fedlapi és a Főképernyőn egyaránt. A szoftveres megoldásokkal a felhasználók többféle egyedi tartalmat is létrehozhatnak vagy fogyaszthatnak, legyen a telefon kihajtott vagy csukott állapotban.

  • Egy sokoldalú, hatékony csúcskészülék – Hajlított módban minden eddiginél egyszerűbb a különböző tartalmak rögzítése és azok valós idejű visszanézése. A Rögzítés nézet móddal a felhasználóknak ehhez a Kamera alkalmazást sem kell elhagyniuk. A Főképernyő alsó felén megjelenik az elkészült fotó vagy videó, vagy a legutóbbi öt felvétel, a felső részen pedig az éppen rögzített anyag előnézete látható. Az Automatikus keretezés funkcióval a felhasználók még kreatívabb tartalmakat készíthetnek. Legyen szó akár a legújabb táncos kihívásról vagy egy főzővideóról, a Galaxy Z Fold2 segítségével ezek állvány nélkül rögzíthetők, a készülék pedig fókuszban tartja a szereplőket, akkor is, ha mozognak.   
  • Támogatja a kreativitást – A tartalomgyártás új szintre lép a Z Fold2-vel, amely képes akár a fotós és a modell látásmódját is figyelembe venni a felvétel készítésekor. A Főképernyő és a Fedlapi kijelző egyszerre is használható a Duál előnézet funkcióval, így mindkét fél láthatja, milyen lesz a kész fotó. A Z Fold2 hajlékonyságának köszönhetően kiemelkedő minőségű szelfik is készíthetők a Hátlapi kamerákkal, miközben a Fedlapi kijelzőn beállítható a kompozíció, akár egy tükörrel.    
  • Kiemelkedő kamerafunkciók –AGalaxy Z Fold2 kamerája egy csúcskészülékhez méltó minőséget és kezelhetőséget képvisel. A Professzionális videó mód, az Okos Felvétel, a Világos éjjeli mód és az Éjszakai mód funkciókkal a Galaxy Z Fold2 lenyűgöző minőségben örökíti meg a fontos pillanatokat.

A lehető legjobb teljesítmény minden pillanatban

A Galaxy Z Fold2 az új, magától értetődő vezérlési lehetőségeknek köszönhetően újgenerációs hatékonyságot biztosít, fejlett multitasking funkciókkal. Galaxy Z Fold2 táblagép méretű Főképernyőjével, amely remekül illeszkedik a mindennapos munkavégzéshez, a felhasználók még többet hozhatnak ki napjukból.

  • Kiemelkedő hatékonyság – A fejlett Többablakos móddal egyszerűbben és rugalmasabban kezelhető a képernyő elrendezése. Ugyanabból az alkalmazásból egyszerre több fájl nyitható meg, amelyek akár egymás mellett, egy időben is megtekinthetők, így a produktivitás tovább növelhető. A továbbfejlesztett Többablakos tálcáról egyszerre több applikáció is megnyitható az Alkalmazáspár és az Edge Panel integrációjával, így azok kényelmesen használhatók párhuzamosan. A drag and drop funkcióval azonnal áthelyezhetők a szövegek, képek és egyéb dokumentumok egyik alkalmazásból a másikba. Az alkalmazásokon belül könnyedén készíthető képernyőfelvétel is, amely azonnal, zökkenőmentesen átvihető egy másik felületre az Osztott képernyős rögzítéssel.
  • Optimalizált alkalmazásinterakciók a munkafolyamat támogatásához – A Főképernyőn a felhasználók kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb felhasználói felületet, amely illeszkedik az egyedi igényekhez. A Beállítások között gyorsan és egyszerűen változtathatók az elrendezések a nagyképernyős és a hagyományos okostelefonos kiosztás között. 
  • Optimalizált alkalmazásmegjelenítés – A felhasználók a legtöbbet hozhatják ki a mindennapi élet apró pillanataiból a kedvenc alkalmazásaik megújult megjelenésével, legyen az a Gmail, a YouTube vagy a Spotify. A Főképernyőn megjelenő Microsoft 365 Office alkalmazások a táblagépekhez hasonló élményt nyújtanak. A Microsoft Outlook programban rejlő lehetőségeket kihasználva a beérkezett üzenetek a bal oldalon, az aktuális beszélgetésekkel együtt egyszerre tekinthetőek meg. Professzionális Word dokumentumok, Excel táblák vagy PowerPoint bemutatók készíthetők a PC-szintű eszköztárak segítségével. 

Stratégiai együttműködések a kiemelkedő Galaxy teljesítményért

A Samsung a nyitott és együttműködésen alapuló partneri kapcsolatokban hisz. A Google-lel fennálló hosszú távú együttműködésének köszönhetően a Samsung páratlan kihajtható élményt hozhatott létre. Ezzel a partnerséggel a Samsung elősegítette a kihajtható felhasználói élmény további fejlesztését, hogy megalkothassa a tökéletes Z Fold formavilágot. A Microsofttal való partneri kapcsolat lehetővé tette, hogy a Galaxy Z Fold2 fejlett hardverének és a hatalmas képernyőnek köszönhetően a felhasználók hatékonyabbak legyenek a vállalat mobilos ökoszisztémájában, mint korábban bármikor.

A Galaxy Z Fold2-vel a felhasználók a teljeskörű 5G kompatibilitásnak köszönhetően ultragyors 5G sebességet érhetnek el, a 4500 mAh kapacitású Intelligens akkumulátor és a Szupergyors töltés pedig abban segít, hogy több feladatot fejezhessenek be anélkül, hogy aggódni kellene az akkumulátor élettartama miatt. A Galaxy Z Fold2 a Samsung DeX vezeték nélküli kapcsolatával a kábelek káosza nélkül kínál hatékony munkavégzést, míg az UWB (ultra szélessávú)  technológia integrációjával gyorsan és egyszerűen megoszthatók a fájlok, a fényképek vagy a videók a Közeli Megosztás funkció használatával.

Galaxy Z Premier Szolgáltatás

A Galaxy Z Fold2 hozzáférést biztosít a Galaxy Premier Szolgáltatáshoz. A folyamatosan rendelkezésre álló ügyfélszolgálatot a Samsung termékszakértői csapata vezeti. A felhasználók könnyen egyeztethetnek a szakértőkkel, valamint a szolgáltatáson keresztül felfedezhetik a Galaxy Z Fold2 által biztosított egyedülálló élményeket. A Galaxy Z Fold2 tulajdonosok a vásárlástól számított 1 éven belül kedvezményes kijelzőcserére jogosultak a Galaxy Premier Szolgáltatás keretében. A Galaxy Z Fold2 felhasználók hosszú ideig élvezhetik az elérhető legjobb mobilos élményeket a három generáción keresztül biztosított Android OS frissítéseknek köszönhetően.

Elérhetőség

A Galaxy Z Fold2 Magyarországon Misztikus Fekete és Misztikus Bronz árnyalatokban lesz elérhető 2020. szeptember 18-tól. A készülék 2020. szeptember 1-től előrendelhető. Az előrendelési ajánlatokról további információ https://www.samsung.com/hu/smartphones/galaxy-z-fold2/buy/ weboldalon érhető el.

A Samsung Galaxy Z Fold2 okostelefonokról további információ a https://www.samsung.com/hu/smartphones/galaxy-z-fold2/               weboldalon érhető el.

Galaxy Z Fold2 Termékjellemzők
Kijelző Főképernyő* – 7,6 colos QXGA+ Dinamikus AMOLED 2X kijelző (22.5:18) Infinity Flex Display, határtalan hajlított kijelző (2208 x 1768), 373ppi Fedlapi kijelző**  – 6,2 colos HD+ Super AMOLED kijelző (25:9), 2260 x 816, 386ppi *Főképernyő: A kijelzőt teljes téglalapként, átlósan mérve, a lekerekített sarkokat nem számítva. A valós felület ennél kisebb.     
**Fedlapi kijelző: A kijelzőt teljes téglalapként, átlósan mérve, a lekerekített sarkokat nem számítva. A valós felület ennél kisebb.
Méret és tömeg Összecsukva: 68,0 x 159,2 x 16,8mm (Zsanérnál) ~ 13.8mm (Kijelző végén), 282g
Kihajtva: 128,2 x 159,2 x 6,9mm (Keret) ~ 6.0mm (Kijelző), 282g
Külső Kamera 10MP Külső Előlapi Kamera: F2.2, Pixel méret: 1.22μm, FOV: 80˚
Előlapi Kamera  10MP Belső Előlapi Kamera: F2.2, Pixel méret: 1.22μm, FOV: 80˚
Hátlapi Tripla Kamera 12MP Ultraszéles látószög: F2.2, Pixel méret: 1.12μm, FOV: 123˚ 12MP Széleslátószög: Super Speed Dual Pixel AF, OIS, F1.8, Pixel méret: 1.8μm, FOV: 83˚
12MP Teleobjektív: PDAF, F2.4, OIS, Pixel méret: 1.0μm, FOV: 45˚
Dual OIS, 0.5x távolítás és 2x nagyítású optikai zoom, Akár 10x digitális zoom, HDR10+ videórögzítés, Tracking AF
AP 7㎚ 64-bit nyolcmagos processzor (3.09 GHz + 2.40 GHz + 1.80 GHz)
Memória   12GB RAM 256GB belső tárhellyel (UFS3.1)*
* A használható memória kisebb lehet az operációs rendszer és más, az eszközt működtető szoftverek által elfoglalt hely miatt.
Akkumulátor 4500mAh (átlagosan) dual akkumulátor* * Harmadik fél általi, IEC 61960 standard szerinti laboratóriumi teszten elért átlagos érték. A minimális kapacitás ennél alacsonyabb lehet. Az akkumulátor valós élettartama a hálózattól, használati szokásoktól és egyéb tényezőktől függően változhat. A minimális kapacitás 4365 mAh.
Töltés Vezetékes és vezeték nélküli gyorstöltés kompatibilitás *
Vezeték Nélküli Töltésmegosztás ** *A Vezetékes töltés QC2.0 és AFC kompatibilis, a Vezeték nélküli gyorstöltés WPC és PMA technológiákkal kompatibilis.
** A Vezeték Nélküli Töltésmegosztás csak Samsung és más gyártók Qi vezeték nélküli töltési szabványnak megfelelő készülékeivel kompatibilis, mint a Galaxy Z Fold2, a Galaxy Note20, a Galaxy Note20 Ultra, a Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, Note10, Note10+, S10e, S10, S10+, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE és Note5 telefonok, valamint az olyan viselhető okoseszközök, mint a Galaxy Buds Live, a Galaxy Watch3, a Galaxy Watch Active2, Galaxy Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch, és a Galaxy Buds. A funkció használata a hálózattól függően befolyásolhatja a térerőt vagy a mobilinternet elérést.
OS Android 10
Hálózat [LTE]*: Továbbfejlesztett 4X4 MIMO, 7CA, LAA, LTE Cat.20
– Akár 2Gbps letöltési / Akár 200Mbps feltöltési sebesség [5G]**: Non-Standalone (NSA), Standalone (SA), Sub6 / mmWave
* A valós sebesség az országtól, szolgáltatótól és a felhasználói környezettől függően változhat. ** Optimális 5G kapcsolatot igényel. A valós sebesség az országtól, szolgáltatótól és a felhasználói környezettől függően változhat.
Csatlakoztathatóság [Wi-Fi] 802.11 a/b/g/n/ac/ax HE80 MIMO, 1024QAM [Bluetooth]* Bluetooth® v 5.0 (akár 2Mbps), USB type-C, NFC, Geolokáció (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou) [Ultra Wide Band]
 * A Galileo és a BeiDou lefedettség korlátozott lehet. A BeiDou nem minden országban érhető el.
SIM Kártya Egy eSIM és egy Nano SIM
* A SIM kártya külön megvásárolható. Az elérhetőség országonként és szolgáltatónként eltérő lehet.
* Az eSIM használatához vezeték nélküli hálózati hozzáférés szükséges és a mobilinternethez való csatlakozást nano-SIM nélkül is lehetővé teszi. Az eSIM elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően változhat. A szolgáltatóval való egyeztetés szükséges az eSIM támogatottságáról. Az eSIM elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően változhat.
Fizetési lehetőségek (Samsung Pay) Bankkártya és hitelkártya: MST és/vagy NFC támogatással
Tagsági kártyák, Ajándékkártyák, Utazási kártyák, Pontgyűjtő kártyák  * A Samsung Pay Magyarországon nem érhető el.
Szenzorok Kapacitív Ujjlenyomat-olvasó (a készülék oldalán), Gyorsulásmérő, nyomásszenzor, giroszkóp, geomagnetikus szenzor, Hall-érzékelő, közelség érzékelő, RGB fényérzékelő
Hitelesítés Képernyőzár-feloldás: elhúzásminta, PIN-kód, jelszó Biometrikus azonosítás: ujjlenyomat-olvasó, arcfelismerés
*A Galaxy Z Fold2 kapacitív ujjlenyomat-olvasója a készülék oldalán található.
Audio Sztereó hangszórók Surround hangzás a Dolby Atmos technológiával (Dolby Digital, Dolby Digital Plus)
UHQ 32-bit &DSD64/128 támogatás*, PCM: Akár 32 bit, DSD: DSD64/128
Audio playback formátum: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF * A DSD64 és DSD128 lejátszás korlátozott lehet egyes fájlformátumok esetében.
Video Video playback formátum: MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM
TV csatlakozás: Vezeték nélkül: Smart View (képernyő tükrözés 1080p, 30fps) / Vezetékes: DisplayPort támogatás USB type-C-vel. Videó kimenet HDMI Adapteres csatlakoztatás esetén. (DisplayPort 4K UHD, 60 fps)
Biztonság Knox védelem: valós idejű ellenőrzés és védelem.
Vírus és malware megelőzés. (McAfee)
Biztonságos Mappa: egy biztonságos hely a készüléken, ahol az egyes alkalmazásokat, képeket, videókat ujjlenyomatos azonosítás védi.
* A vírus és malware elleni védelem országtól függően változhat.
Színek  [Alapszín]
Misztikus Fekete, Misztikus Bronz
[Egyedi Zsanér Színe]* Metál Ezüst, Metál Arany, Metál Vörös, Metál Kék * A Rejtett zsanér egyedi színezése Magyarországon nem érhető el.
A doboz tartalma Galaxy Z Fold2, Adatkábel, Travel Adapter, SIM-tű, Quick Start Guide, Fülhallgató (USB Type-C) AKG hangzással, Galaxy Z Premier Szolgáltatás tájékoztató, Brand Story tájékoztató
* Az egyes elemek, így a fülhallgató elérhetősége is a megvásárolt modelltől és országtól függően változhat. Az egyes tartozékok színe a készülék színétől függően változhat.

*A jelen dokumentumban szereplő funkciók, jellemzők, specifikációk és a termékre vonatkozó más információk, beleértve, de nem kizárólag a termék előnyeire, kialakítására, árára, összetevőire, teljesítményére, rendelkezésre állására és képességeire vonatkozó információkat is, előzetes figyelmeztetés vagy kötelezettségvállalás nélkül változhatnak. 

A Samsung Electronics A Samsung Electronics innovatív ötleteivel és technológiáival inspirálja a világot és formálja a jövőt. A vállalat újraalkotja a televíziók, az okostelefonok, a viselhető okoseszközök, a tabletek, a kamerák, a digitális készülékek, az orvosi eszközök, a hálózati rendszerek, a memóriák, az LSI rendszerek, a félvezetők és a LED megoldások fogalmát. A legfrissebb információk a Samsung Newsroomban, a news.samsung.com weboldalon érhetők el.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét