Samsung telefonok helyettesíthetik a német állampolgárok személyi igazolványát

0
334

A Samsung nemrég közzétette, hogy év végére telefonjaik helyettesíthetik a német állampolgárok személyi igazolványát. Ez annak a különleges megállapodásnak köszönhető, amelyet a Német Szövetségi Iroda Információbiztonsági hivatal a Bundesdruckerei-el (német állami tulajdonban lévő biztonságtechnikai cég) és a Deutsche Telekom Security-val kötött. A felek egy fejlett hardver alapú biztonsági rendszer segítségével valósítják meg ezt. Habár még a szolgáltatás nem indult el, az állampolgárok már feltölthetik adataikat a telefonjukra, hogy amikor hivatalosan is használható lesz a telefon személyi igazolványként, egyből élvezhessék ennek pozitív következményeit.

A megállapodásban szereplő szervezetek létrehoztak egy „egységes biztonsági szerkezetet”, melyet a Samsung telefonok hardverében rejlő lehetőségek alapoznak meg. A Samsung biztonsági chipjének köszönhetően az adatokat közvetlenül a telefonhoz kötik, ezáltal teljes rendelkezést kizárólag a telefon és az adatok gazdájának adnak, online kapcsolat nélkül.

A szolgáltatás kizárólag a Samsung Galaxy S20, S20+ és az S20 Ultra telefonokon lesz elérhető, egy applikáción keresztül, melyet a Bundesdruckerei szolgáltat. Ezen keresztül elérhetők lesznek a eGovernment (eKözigazgatás) egyes szolgáltatásai is.

Hirdetés

Ami a biztonságot illeti, az S20 család kapott egy olyan funkciót, mely lehetővé teszi, hogy a fontos adatokat (mint például a személyi igazolványunk) egy elkülönített processzor tárolja, amely védelmet nyújt még a hardver elleni támadások ellen is.

A Samsung szerint ez csak a kezdet, később akár a vezetői engedélyünket, TAJ kártyánkat sőt akár az autónk vagy házunk kulcsát is a telefonunkhoz rendelhetjük az új technológia által.HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét