Santa Rosak futószalagon – HP, Asus, Acer

0
103

A HP a Santa Rosa megjelenésére időzítette első, játékosoknak szánt gépét. Az 5,5KG súlyú, 20 collos kijelzővel érkező monstrum igazán nem nevezhető hordozhatónak, viszont teljesítményben a legkomolyabb asztali gépeknek is méltó ellenfele lehet. A HP Pavillon HDX legkomolyabb változata gyárilag kilockolt Core2 Extreme processzorral érkezik, megtámogatva az nVidia egyik legújabb üdvöskéjével, a GeForce Go 8000-es sorozatból való GPU-val. Ezek mellett a gép minden földi jóval fel van szerelve: a HD DVD támogatástól elkezdve a webkamerán és távirányítón át a teljes értékű billentyűzetig.

Az Asus is öt új modellel próbálja meghódítani a közönséget. Az A7S, F3SV, F3SC, A8SC, és W7S sajátossága, hogy mindegyik modell a GeForce 8000-es sorozatából való videovezérlővel rendelkezik és természetesen Santa Rosa alapokon nyugszaik. Az Asus üzletpolitikája egyértelműen jelzni, hogy notebook fronton a DX10 alapú játékok és a következő generációs multimédiás alkalmazások kiszolgálása az elsődleges cél.

Az Acer is újratervezte masináit, új Aspire és TravelMate fantázianevekkel kell megbarátkoznunk. Az új, játékosoknak szánt Aspire sorozat neve “Gamestone” lett, ezek a gépek egységesen ez év júliusában kerülnek forgalomba. Természetresen ezeket is minden újdonsággal felszerelnek, amik jelenleg a piacon fellelhetők. A 17″-os kijelzővel rendelkező masina HD DVD lejátszóval, HDMI slottal, Dolby Surround hangrendszerrel érkezik. Érdekessége a dolognak, hogy az Acer a Santa Rosa-k mellett ugyanezt a modellt AMD alapokon is kiadja, azaz mind az új AMD chipsettel, mind az új, 65nm-es AMD processzorokkal megvásárolhatóak lesznek a Gamestone-k.  
A Travelmate sorozat is változik, a gépeket új köntösbe bújtatják. Az új névvel – ProFile Travelmate – illetett gépek különlegessége a ház lesz, mely szürke magnézium ötvözetből készül.

Hirdetés

Az árakról – mint mindig – semmi információ nem szivárgott ki.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét