Sapphire AMD Radeon RX 5700 XT, passzív hűtéssel

0
161

A Sapphire bemutatta az AMD Radeon RX 5700 XT passzív hűtéssel rendelkező változatát, amely a GPRO X070 nevet kapta. A Radeon RX 6000 sorozat jóformán sehol sem kapható, ezért mutatta be a gyártó az RX 5700 XT új verzióját.

A Sapphire az úgymond „professzionális felhasználókat” célozza meg ezen termékével, de nem látok okot arra, hogy miért ne vásárolhatná meg egy átlagos felhasználó is, hiszen a GPRO X070 legfőbb vonzereje, hogy szinte hangtalanul tud működni, így hasznos lehet azok számára, akik csendes rendszert szeretnének a magukénak tudni.

Érdekesség, hogy két BIOS-szal rendelkezik, amelyből az egyiket „teljesítmény mód”-ként érhetünk el. Habár a Sapphire nem adott magyarázatot arra, miért vette fel ezt a BIOS módot a GPRO X070-be. Egyébként a GPRO X070 egy szokásos RX 5700 XT, 8GB GDDR6 VRAM-mal, amely 256 bit-es interfészen működik, illetve rendelkezik egy HDMI csatlakozással, és további három DisplayPort kimenettel.

Hirdetés

Nyilvánvaló, hogy egy aktív hűtéssel rendelkező modellhez képest visszább lesz fogva a szóban forgó kártya, azonban nem tudjuk mennyivel, és ennek mi lesz az ára. Az elképzelés kitűnő, a megvalósítást kíváncsian várjuk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét