Sci-fi filmekből ismert kreativitással nyűgöz le a HP Sprout

0
331

Habár a HP kettészakadásáról korábban mi is cikkeztünk, nem biztos, hogy ez annyira tragikus dolog. Főleg, ha megnézzük a HP Sprout munkaállomást, ami nyugodtan elnyerhet néhány szépség és innovációs díjat – nézzük meg, miért is lehet ez. 

Maga a munkaállomás több elemből tevődik össze: az első és legfontosabb, maga a Windows 8 alapú PC, ami egy 23 hüvelykes kijelző mögött rejtőzik. A második az érintőpad, aminek a mérete megdöbbentő: megegyezik a kijelző méretével, a harmadik pedig a 3 kamerából álló szkenner/projektor kombináció. A konvenciók hívei persze nyugodtan csatlakoztathatnak egeret és billentyűzetet is.  

A kérdés már csak az, hogy mi ennek a kialakításnak a lényege? Röviden annyi, hogy a virtuális valóságot összekösse a valódi világgal – ezt nevezi a HP Blended Reality ökoszisztémának, ahol nagy szerepet kap a Sprout munkaállomás mellett a HP saját készítésű 3D nyomtatója is. 

Egy példán keresztül egyszerűsítjük le, mit is jelenthet ez a mindennapokban. Szeretnénk egy új papírrepülő modellt elkészíteni. Első lépésként a szinte mindenki által ismert formát összehajtogatjuk, majd az érintőpadra helyezzük, ahol a szkenner/projektor kamera-együttes elkészíti a 3D modellt. Az így elkészült renderelt képet akár a kijelzőn, akár az érintőpadon megtekinthetjük, de az igazi érdekesség csak ezután jön. Az érintőpad segítségével (stylus vagy az ujjaink használatával) megváltoztathatjuk a fizikai méreteket, új dizájnt tervezhetünk és ahogy végeztünk a HP 3D nyomtatójának segítségével rögtön el is készíthetjük (igaz, nem papírból). Kedvet kapott ahhoz, hogy kipróbálja? 

Forrás

Gabe

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét