Segítséget kap az AMD a Microsoft-tól

0
809

Az AI technológia forradalmi változásokat hozott az életünkbe, és ennek hatásai mind a munkaerőpiacon, valamint az élet minden területén egyre inkább érzékelhetőek. A technológiai vállalatok, figyelmeztetések ellenére, egymással versengve dobálják piacra az újításokat, miközben az Európai Unió és az Egyesült Államok továbbra is fáradozik a megfelelő szabályozások kidolgozásán.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a Microsoft nem elégszik meg a szerepével az AI technológia piacán. Az NVIDIA uralta területen a redmondi óriás és az AMD közös erővel készül megbolygatni a jelenleg kiegyensúlyozott állapotot. A Microsoft nemcsak pénzügyi támogatást nyújt az AMD-nek a piacra lépéshez, hanem saját AI-processzorán is dolgozik, melynek neve Athena.

A Microsoft komolyan veszi ezt a projektcélú fejlesztést, hiszen már több száz munkavállalót mozgósított a kezdeményezés miatt. Céljuk az, hogy versenyképes AI-chipet és az azt támogató infrastruktúrát hozzanak létre, hogy versenyre kelhessenek az AI-chipek piacán. A vállalat erőteljes elkötelezettsége és a technológiai újítások iránti folyamatos törekvése ígéretes lehetőségeket teremthet a jövőben az AI területén.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét