Sokan még mindig a Facebookról tájékozódnak

0
1129

A közösségi portálok már évek óta fontos motorjai az internetes hírfogyasztásnak, de vajon melyik platform viszi a pálmát? A Pew kutatócég szerint tízből három amerikai felnőtt a Facebookra támaszkodik, ha információt akar szerezni, ami azt jelenti, hogy továbbra is a Mark Zuckerberg vezette platform a legnépszerűbb az USA-ban a hírfogyasztást figyelembe véve.

Második helyen a YouTube videómegosztó áll 26 százalékkal, a harmadik legnépszerűbb pedig az Instagram 16 százalékkal – írja a Yahoo News. Bár a hírolvasás vonatkozásában látszólag nem olyan népszerűek, mint az első három, a TikTok (14 százalék), az X (12 százalék) és a Reddit (8 százalék) is hírforrásként is szolgál az amerikai felnőtt lakosság számára.

Az eredmény némiképp meglepő annak fényében, hogy a Facebookot és az Instagramot is birtokló Metának egy ideje nem igazán akarózik fizetni a hírekért a médiavállalatoknak, ennek ellenére a megkérdezettek 43 százaléka továbbra is rendszeresen kap híreket a platformról. A Meta azonban egyértelműen igyekszik visszaszorítani a hírfogyasztást: decembertől Németországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban is megszűnik a Facebook híreket összegyűjtő aloldala, amit eredetileg „a minőségi újságírásnak szenteltek”.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét