Steam hardverfelmérés: Az AMD áttörte a 30%-os felhasználási arányt

0
21

A Steam folyamatosan felméri, hogy ügyfelei, azaz a felhasználók milyen hardverekkel élnek. Legújabb felmérésükből kiderült, hogy végre valahára az AMD-nek sikerült áttörnie a 30%-os felhasználási arányt, ez pedig a cég legjobb eredménye az elmúlt 16 hónapban. Ez azonban hamarosan változhat az Intel Alder Lake érkezésével.

Múlt hónapban még egészen más eredményeket mutatott a Steam hardver-és szoftverfelmérése. A számok 27,4%-ot mutattak az AMD-nél és 72,6-ot az Intelnél. Újabban viszont változott a tendencia, és 30,33%-os eredményt produkált a piros sarok kihívója. Következő cél mindenképp a 35, illetve 40% – ez viszont még beletelhet elég sok hónapba.

Fontos történés lesz a jövőben az Intel Alder Lake processzorok megjelenése, amiket ha jól áraz az Intel, akkor visszahozhat az eredményből saját javára. Ellenben ha túl nagy számok lesznek az árcédulán, akkor könnyen megeshet, hogy az AMD tovább tarol jó ár/érték arányával.

Hirdetés

Elég jól megy mostanában az AMD szekere, ami nem véletlen. Persze a külső körülmények (pl. chiphiány) is komoly befolyással lehetnek a jövőbeli piacra.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét