Superzoom-ot kap az iPhone 16 Pro Max?

0
39

Eddig is remekeltek az iPhone-ok, ha fotós-videós minőségről volt szó, ám az idei év hiányt pótolhat egy kategóriában. A 3,2x-es optikai nagyítást kínáló, 77 mm-es, hagyományos zoomkamerát periszkópos kialakítású teleobjektív váltja az iPhone 15 Pro Max esetében. Várhatóan viszont nem állít majd fel a csúcskiadás zoomrekordot, és nem éri el a Galaxy S23 Ultra 10x-es nagyítását sem.

Digital Chat Station viszont úgy hallotta, hogy jövőre még jobban rágyúr az Apple a nagyításra. Amíg az iPhone 16 Pro megkapja a 15 Pro Max periszkópos zoomkameráját, amiről az iPhone 15 Pro várhatóan lemarad, addig az iPhone 16 Pro Max szuper teleobjektívvel kínálhat extrém nagyítást. Ezt a jelzőt ugyanis jellemzően 300 mm-es fókusztávolság felett használja a fotós szakma, ami a 24 mm-es főkamera viszonylatában legalább 12,5x-ös nagyítást jelent.ű

Általában 10x-es, sőt: akár 5x-ös nagyításra is ritkán van a mindennapokban szükség. Bár amikor utazik az ember, vagy valami messzi feliratot leolvasna, ami szabad szemmel nem megy, kifejezetten kapóra jöhet. Köztes gyártói megoldás közepes nagyítást választani, és azt szenzorzoommal kombinálni, akárcsak a Huawei P-sorozat esetében.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét