Szárnyalnak az Nvidia részvények, ez nagyrészt az AI szárnyalásának köszönhető

0
78

A mesterséges intelligencia (AI) iránti növekvő kereslet következtében az NVIDIA grafikus chipeket gyártó cég részvényeinek ára éves szinten több mint 220%-kal nőtt, így a világ legnagyobb cégei közt van.

A november 21-i pénzügyi év harmadik negyedéves eredményhirdetése előtt az elemzők erős eredményeket jósolnak az Nvidia számára, a részvényenkénti nyereség várhatóan eléri a 3,10 USD-t 14,89 milliárd USD bevétel mellett. Ez jelentős növekedést jelent az előző év azonos negyedévéhez képest, amikor az Nvidia részvényenként 58 centes nyereségről számolt be 5,93 milliárd dolláros bevétel mellett.

Az Nvidia részvényeinek emelkedése jóval meghaladta a szélesebb piacot, a cég részvényei közel 240%-os emelkedést mutattak a mai napig, szemben az S&P 500 index 17%-os emelkedésével. Az Nvidia fenomenális növekedésének hajtóereje az AI iránt keresletben rejlik, különösen az adatszektorban. Az elemzők az Nvidia számára tartós növekedést jósolnak, ami 580 dolláros konszenzusos árcélt jelez, ami közel 20%-os potenciális többletet jelent a jelenlegi 493 dolláros értékéhez képest.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét