Szűrik a játék közbeni zaklatást a CoD-ban

0
543

Egy 2019-ben készült kutatás szerint az online játszó nők 59 százaléka titkolja a nemét, hogy ezzel elkerülje a zaklatásokat, és mintegy 77 százalékukat érte már nemi alapú diszkrimináció, például lekezelték őket, mondván a gamerség nem női műfaj. Az Activision videójáték-kiadó most a mesterséges intelligenciát hívja segítségül a gyűlöletbeszéd kiküszöbölésére a Call of Duty lövöldözős játékok online multiplayer változatainál.

A gépi tanulásos technológiát használó eszköz valós időben képes azonosítani a diszkriminatív nyelvezetet, a zaklatás és a sértés különböző formáit – írja a Sky News. Michael Vance, az Activision technológiai igazgatója szerint az algoritmusok segítenek abban, hogy a játék „szórakoztató, korrekt és barátságos élmény” legyen minden játékos számára.

A Call Of Duty etikai kódexe tiltja a megfélemlítést és a zaklatást, beleértve a faj, szexuális irányultság, nemi identitás, életkor, kultúra, hit és származás alapú sértéseket. Az eszköz egyelőre csak az Egyesült Államokban, a Call Of Duty Modern Warfare II és Warzone játékoknál működik. A többi Call of Duty-játékban a Modern Warfare III november 10-i megjelenésével debütál az új funkció.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét