Támadások melegágya az IWIW?

0
2

A Panda Software szakemberei alig egy hete újabb, a népszerű MySpace-en keresztül terjesztett vírusra bukkantak. A roppant veszélyes, annak idején a Sony védett CD lemezei kapcsán hírhedtté vált rootkit-technológiát használó programok a zenészek és zenekarok által favorizált közösségi oldalt egyfajta ugródeszkának használva villámgyorsan elterjedtek az internetezők körében.
A Panda szakemberei ezzel kapcsolatban figyelmeztetnek: a kiberbűnözők egyre inkább áttérnek az ilyen jellegű támadásokra, így nagy a valószínűsége, hogy a következő célpontok a jóval „általánosabb” közösségi oldalak lesznek, mint amilyen az IWIW, vagy a MyVIP. Az ilyen oldalak forgalma óriásira nőtt az utóbbi két évben; az eleinte „rendeltetésszerűen” használt oldalakon azóta szinte mindennaposak a fél-legális adatgyűjtések (cégek, szervezetek „ismerősgyűjtése” az IWIW-en) – a vírusok terjesztése csak a következő lépcsőfok.
– Csak egy kicsit kell továbbgondolnunk a dolgot; az analógiát könnyű megtalálni – véli Sándor Zsolt, a Panda Software magyarországi ügyvezető igazgatója. – A terroristák is a legzsúfoltabb helyeken robbantanak, hogy maximalizálják az áldozatok számát. Itt a kiberbűnözők a terroristák, a vírus a bomba, és az IWIW tagadhatatlanul az egyik „legzsúfoltabb” hely a világhálón.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét