Techkalauz tanácsok – elemzők szerint az SSD árak globálisan csökkenek a következő hónapokban

0
485

Olybá tűnik megéri várni, ha SSD vásárlásán gondolkodunk, ugyanis a teljes SSD piacon árcsökkenés várható.

Az SSD árak folyamatos csökkenésére számíthatunk egyenesen arányosan 2020 végéhez közeledve – írja egy közlemény, amely hozzáteszi, hogy a következő év elején sem áll meg az esés.

A Storage Newsletter beszámolója a TrendForce adatait idézi – egy elemző cég, amely óriási hatással van háttértár és memóriapiacra. Az előrejelzések szerint 10%-os lesz az árcsökkenés csupán az idei évben, ennek az oka pedig a piac túlkínálata.

Hacsak nem lesz valamilyen óriási változás a cégek üzletpolitikájában, vagy a piacon, akkor a 10% és 15% közötti áresés szinte biztos. Azonban a következő év első negyedében 15% felé is emelkedhet az árzuhanás.

Ez mindenkinek jó hír, aki SSD-t, vagy SSD-vel szerelt gépet szeretne vásárolni. Különösen a gamereknek, akiknek lassan elengedhetetlen lesz lecserélniük a forgó lemezt egy mozgóalkatrész nélküli meghajtóra.

Kifejezetten jól jön a piacnak a csökkenés, ugyanis egy 1 TB-os SSD hazánkban még 30.000 alatt ritkán kapható és kétségtelen, hogy a sokszor gyorsabb SSD-k átveszik a hatalmat a HDD-k felett.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét