Teljesítményorientált ThinkStation P8 a Lenovo háza tájáról, fűszerezte: az AMD és az NVIDIA

0
30

A Lenovo bejelentette legújabb asztali munkaállomását, a ThinkStation P8-at, amelyet az AMD Ryzen Threadripper PRO 7000 WX sorozatú processzorok és NVIDIA RTX GPU-k hajtanak meg. Ez a munkaállomás kifejezetten a professzionális felhasználók számára készült, és kiemelkedő teljesítményt, megbízhatóságot és rugalmasságot ígér azoknak a szakembereknek, akik a legjobbat várják el munkaállomásaiktól. Az új ThinkStation P8 a már elismert P620 modell sikerén alapul, amely az első AMD Ryzen Threadripper PRO processzorokkal működő munkaállomások közé tartozott. A ThinkStation P8 modern, Aston Martin által inspirált, sokoldalú vázban került kialakításra, mely optimalizált hőelvezetéssel is rendelkezik. Ötvözték a Lenovo híres megbízhatóságát és innovációját, és mindezt az AMD és NVIDIA architektúráival cifrázták meg. Ez a munkaállomás új szintre emeli az intenzív munkaterheléseket számos szegmensben, kiemelve az eredményorientált munkafolyamat-alkalmazkodóképességet.

„A Lenovo számára kiemelten fontos az ügyfelek igényeinek megértése, és tudjuk, hogy olyan magas minőségű munkaállomásokra van szükségük, amelyek rugalmasan alkalmazkodnak a változó követelményeikhez. Ennek érdekében együttműködtünk az AMD-vel és a NVIDIA-val a ThinkStation P8 létrehozása során. Ez a munkaállomás a teljesítmény, a rugalmasság és a vállalati szintű funkciók ötvözését célozza meg” – nyilatkozta Rob Herman, a Lenovo Workstation and Client AI üzletágának alelnöke és ügyvezető igazgatója. „A tervezés során arra összpontosítottunk, hogy páratlan teljesítményt és skálázhatóságot nyújtsunk, legyen szó bonyolult szimulációk futtatásáról, lenyűgöző vizuális tartalmak rendereléséről, vagy éppen úttörő AI alkalmazások kifejlesztéséről – a ThinkStation P8 mindegyikre képes. A Lenovo minőségi tanúsítványaival, biztonságával és támogatásával garantálja, hogy a ThinkStation P8 minden várakozást felülmúl.”

A rugalmas és sokoldalú ThinkStation P8

Az építészektől kezdve a mérnöki tervezésen, a médián és szórakoztatóiparon át az egészségügyig, az oktatásig és kutatásig, a szakemberek mind tudják, hogy egy erős és megbízható munkaállomás elengedhetetlen a vállalkozás sikeréhez. Az adatintenzív munkafolyamatoktól kezdve a valós idejű grafikai alkalmazásokig, valamint az AI modellek fejlesztéséig terjedő bonyolult és igényes feladatok mindennapos kihívást jelentenek ezeknek az iparágaknak. Ezen szakemberek olyan magasan konfigurálható munkaállomás-megoldásokra szorulnak, amelyek lehetővé teszik a termelékenység, kreativitás és innováció határainak feszegetését.

A ThinkStation P8 olyan munkaállomás, amelyet kifejezetten a legkeményebb terhelésekre terveztek. Az Aston Martinnal való együttműködés során a továbbfejlesztett hőtervezet lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy AMD processzorokat és NVIDIA RTX professzionális grafikus kártyákat gyorsabban és hosszabb ideig használjanak. Ennek eredményeként a ThinkStation P8 ideális választás a legbonyolultabb munkafolyamatok gyors és hatékony kezelésére, hiszen lehetőséget teremt a szakemberek számára a technológia határainak feszegetésére.

Az új Lenovo ThinkStation P8 a legújabb AMD Ryzen Threadripper PRO 7000 WX sorozatú processzorokra épülve, kiemelkedő teljesítményt nyújt a magas intenzitású környezetekben. Az eszköz az éllovas 5 nm-es “Zen 4” architektúrával rendelkezik, és akár 96 maggal és 192 szállal tud dolgozni, így ideális választás az építészeti információmodellezés (BIM) munkafolyamatokhoz, szoftverfejlesztési projektekhez vagy termékéletciklus-kezeléshez. A munkaállomás vadonatúj, elegáns és erős, rack-optimalizált vázzal rendelkezik, amely Platinum minősítésű tápegységopciókat kínál a magasabb igényű bővítési lehetőségek kezeléséhez. Például támogat akár három NVIDIA RTX 6000 Ada generációs GPU-t, csökkentve ezzel a várakozási időt a grafikus alkalmazásokban, legyen szó sugárkövetésről, videórögzitésről vagy hasonló dolgokról. A ThinkStation P8 által nyújtott teljesítmény új lehetőségeket teremt meg az immerszív környezetek terén, beleértve a digitális világokat, AR/VR tartalom létrehozást és fejlett AI modellfejlesztést is. Ezáltal a munkaállomás rugalmasan alkalmazkodik a legkülönfélébb felhasználói igényekhez és elvárásokhoz.

„Nagy örömmel tapasztaljuk, hogy az új ThinkStation P8 asztali munkaállomásokat az újgenerációs AMD Ryzen Threadripper PRO 7000 WX sorozatú processzorok hajtják meg, hogy kimagasló teljesítményt és sávszélességet biztosítsanak az egyre bonyolultabb munkafolyamatok kezeléséhez” – nyilatkozta Jason Banta, az AMD OEM PC-k üzletágának alelnöke és ügyvezető igazgatója. „Az építészek, mérnökök, vizuális művészek és AI modellfejlesztők élvezni fogják a ThinkStation P8 által nyújtott teljesítményt, rugalmasságot és megbízhatóságot, amit az AMD kínál.”

„A Lenovo ThinkStation P620 az AMD Threadripper PRO technológiával az elmúlt két évben abszolút gamechanger volt a 3D animációs és fejlesztési munkafolyamatainkban” – nyilatkozta Bill Ballew, a DreamWorks Animation CTO-ja. „Nagyon várjuk a jelentősen gyorsabb iterációkat az új ThinkStation P8 munkaállomással, amelyet az AMD Threadripper PRO 7000 WX sorozat hajt majd meg.”

Mesterséges intelligencia a vállalatok számára

Az adattudomány és a generatív mesterséges intelligencia kapcsolódó munkafolyamatainak fejlődése egyre inkább a teljesítményorientált CPU- és GPU-elemekre támaszkodik. Az adathalmazok mérete és bonyolultsága növekedésével a mesterséges intelligenciával foglalkozó szakembereknek kihívást jelent az egyensúly megtalálása a munkafolyamat rugalmassága, a betekintési idő és a költséghatékonyság terén, különösen hatalmas méretű felhőmegoldások esetén. A biztonság és az adatgazdálkodás is olyasfajta dolgok, amelyek rendkívül fontosak a mesterséges intelligenciával dolgozó szakemberek számára.

A Lenovo munkaállomásai kiválóan teljesítenek a data scientist munkafolyamatának számos fontos területén, ideértve az AI adat előkészítését, adattisztítást, adatvizualizációt, modellválasztást, modell értékelést, modellképzést és finomhangolást. A vállalati tulajdonban lévő adatokhoz nagy nyelvi modellek (LLM-ek) esetén nagy teljesítményű NVIDIA GPU-kra van szükség, amelyek szerepelnek a ThinkStation és ThinkPad munkaállomások portfóliójában. Az NVIDIA AI Enterprise lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy saját adataikon dolgozzanak egy biztonságos sandbox „privát szuperszámítógép” környezetben. A legfrissebb CPU-k és AI-optimalizált NVIDIA GPU-k segítik a munkaállomásokat abban, hogy valós értéket nyújtsanak az AI, a data science és az adatelemzési munkafolyamatokban.

Teljeskörű ThinkStation P8 munkaállomás konfigurációk

Az AMD Ryzen Threadripper PRO 7000 WX sorozatú processzorok és a NVIDIA RTX Ada generációs GPU-k mellett a ThinkStation P8 rendelkezik ISV tanúsítványokkal, támogatja a Windows 11-et és a népszerű Linux operációs rendszereket. A széles skálájú tárolási és bővítési lehetőségek rugalmas és testre szabott konfigurációkat tesznek lehetővé. A magas fokú testreszabhatósági lehetőségek segítik a felhasználókat a legjobb komponensek kiválasztásában a bonyolult és igényes feladatok kezeléséhez. Az egyszerű hozzáférés és az eszközmentes karbantarthatóság a könnyű bővíthetőséget és a komponensek gyors cseréjét teszi lehetővé.

A P8 munkaállomás akár hét M.2 PCIe Gen 4 SSD-t is képes befogadni RAID támogatással, vagy akár három merevlemezt nagy kapacitású tároláshoz. Emellett 2TB DDR5 memóriával és octa-csatornás támogatással rendelkezik, valamint hét PCIe nyílással melyek közül hat darab PCI Gen5. Ezáltal biztosítva van a magasabb sebességű kapcsolat, alacsonyabb késleltetés és a bővítési lehetőségek széles skálája. A munkaállomás továbbá tartalmaz 10 Gigabit Ethernetet, amely lehetővé teszi a hálózati szűk keresztmetszetek megszüntetését.

A ThinkStation P8, mint minden Lenovo asztali munkaállomás, beépített hardvermonitorozással rendelkezik, amely a ThinkStation Diagnostics szoftveren keresztül elérhető. A Lenovo Performance Tuner segítségével számos ISV alkalmazás optimalizálható a rendszeren belül különböző profilok segítségével. A ThinkStation P8 támogatja a Lenovo ThinkShield biztonsági megoldásait, amelyek teljes körű védelmet nyújtanak a BIOS-tól a felhőig. A szigorú tesztelési szabványok, a Premier Support és a kiterjesztett garancia opciók biztosítják a vásárlók bizalmát abban, hogy a munkaállomás megbízhatóan és rendben fog működni.

Összegzés

A Lenovo bemutatta legújabb munkaállomását, a ThinkStation P8-at, melyet az AMD Ryzen Threadripper PRO 7000 WX sorozatú processzorok és NVIDIA RTX GPU-k hajtanak meg. A professzionális felhasználóknak szánt eszköz a megbízhatóságot, rugalmasságot és kiemelkedő teljesítményt kínálja azoknak, akik magas elvárásokat támasztanak munkaeszközeikkel szemben. A ThinkStation P8 a már sikeres P620 modell továbbfejlesztése, modern, sokoldalú vázban és Aston Martin-inspirációval rendelkezik.

A munkaállomás kiemelkedő teljesítményt nyújt az AMD Ryzen Threadripper PRO 7000 WX sorozatú processzorokkal, ideális választás az építészeti modellezéshez, szoftverfejlesztéshez és más bonyolult munkafolyamatokhoz. A készülék rack-optimalizált vázzal rendelkezik, támogatva akár három NVIDIA RTX 6000 Ada generációs GPU-t, ami csökkenti a grafikai alkalmazások várakozási idejét.

A Lenovo együttműködött az AMD-vel és a NVIDIA-val a ThinkStation P8 tervezése során, hangsúlyt fektetve a teljesítményre és skálázhatóságra. Az új munkaállomás lehetővé teszi az intenzív munkaterheléseket számos szegmensben, beleértve a digitális világokat, AR/VR tartalomfejlesztést és AI modellek kifejlesztését.

A ThinkStation P8 konfigurációs lehetőségei széles skálát fednek le, támogatva az AMD Ryzen Threadripper PRO processzorokat, NVIDIA RTX GPU-kat és a Windows 11-et, valamint a népszerű Linux operációs rendszereket. A munkaállomás magas fokú testreszabhatóságot biztosít, ideértve a tárolási lehetőségeket, a memóriát és a PCIe slotokat.

A Lenovo hangsúlyozza a ThinkStation P8 biztonságát és támogatását, beleértve a ThinkShield biztonsági megoldásokat és a Lenovo Performance Tuner alkalmazást. A munkaállomás beépített hardvermonitorozással rendelkezik a ThinkStation Diagnostics szoftveren keresztül, és kiterjesztett garancia opciókat kínál a felhasználók bizalmának elnyerése érdekében. A Lenovo Workstation and Client AI üzletágának alelnöke és ügyvezető igazgatója, Rob Herman, kifejezte a vállalat elkötelezettségét a minőség és innováció iránt a ThinkStation P8 fejlesztése során.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét