Tényleg MINDEN kiszivárgott a Twitch-től

0
14

Egy 125 GB-os torrent fájl került fel az internetre, ami tartalmaz némi információt a Twitch-ről. Csak vicceltem, szó szerint minden kiszivárgott a Streaming szolgáltatóról, illetve partnereiről is. Tartalmazza a webhely forráskódját, a streamerek bevételeit (igen a magyarokét is), illetve szinte minden egyéb információt is.

Hackereknek sikerült megkaparintaniuk a népszerű streaming oldal, azaz a Twitch.tv oldal egészét – már ha lehet így fogalmazni. Egy 125 GB-os torrent fájlban található meg mindez. Számos ember és oldal letöltötte a fájlt – mi biztonsági okokból nem – és „kincsesbányát” talált.

Kezdjük például azzal, hogy ez a fájl teljes és átfogó információt tartalmaz arról, hogy az egyes Twitch streamerek mennyit kerestek az elmúlt időszakban. Olyan nagymenők is szerepelnek a listán, mint Asmongold, Shroud, xQc, Tfue és sok más – még Dr. Disrespect is, habár ő „unknown” néven van ott, köszönhetően annak, hogy ki lett bannolva az oldalról nemrég.

Hirdetés

Minden bizonyossággal állíthatjuk azt is, hogy mostantól a Twitch nyílt forráskódú, ugyanis a torrent fájl tartalmazza a Twitch mobilalkalmazás és a böngészőbeli kliens forráskódját is. Továbbá száos teszt alatt lévő funkció, feature és sok más is található a fájlban.

Az egyelőre nem tiszta, hogy a Twitch felhasználóinak adatai mennyire kerültek publikálásra. Mi azt javasoljuk, hogyha gyakran látogatod az oldalt, netán össze van kötve a bankkártyáddal, akkor mindenképp változtass jelszót. Illetve arra is megkérünk, hogy az említett torrent fájlt semmiképp se töltsd le, ugyanis ki tudja mit raktak még bele a hackerek.

A hackerek azt is kijelentették, hogy további zavarokat készülnek okozni az online streaming térben, valamint hamarosan újabb szivárgásokkal érkeznek vissza. Ez elég hihetőnek tűnik, különösen annak tekintetében, hogy a kiszivárgott fájl neve erősen utal arra, hogy ez csak a „part 1” – azaz az első rész.

Ami a legaggasztóbb – ez magukra a steamerekre vonatkozik -, az az, hogy kiszivárogtak a stream kulcsok is, ami pedig egyet jelent: bárki bárhonnan streamelhet bármelyik nagy streamer csatornájáról. Igen a stream-kulcs megléte esetén akár Biharkeresztesről is indíthatunk Shroud (vagy akár a WeAreTheVR) nevében streamet. Természetesen a tartalomgyártók hamar reagáltak és ezt már nem tudjuk megtenni, de érdekes dolgokat szülhetett volna (vagy szült is?) a szivárgás ilyen téren is.

Magyar streamerek keresetei is kiszivárogtak, ezek szabadon megtekinthetők. Fontos, hogy ez csak a Twitch által közvetlen a tartalomgyártóknak juttatott összeg.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét