Több ember kell egy iPhone legyártásához, mint egy androidos telefonéhoz

0
1613

Sokszor éri vád az Apple-t, hogy “túlárazottak” a készülékei, hiszen a megfizethetőbbnek szánt iPhone SE-t kivéve a cég minden terméke a prémium szegmens különböző szintjein versenyez, így nem igazán akadnak olcsó eszközök az almás piacon. A cupertinóiak legfontosabb partnerénél, az iPhone-ok gyártásáért felelős Foxconnál nemrég vezetőváltás zajlott le, melynek következményeként bepillantást nyerhettünk az egyik tényezőbe, ami növeli az Apple-mobilok előállítási költségeit.

A Bloomberg riportja alapján a tajvani központú Foxconn Technology Group Michael Chianget nevezte ki az iPhone-ok összeszerelésével foglalkozó üzletág élére. Neki az lesz a feladata, hogy ráncba szedje a gyártást az elmúlt hónapok megpróbáltatásai után. Mint ismert, a szigorú COVID-lezárások miatt ősszel szabályos lázadás tört ki a vállalat egyik legnagyobb üzeménél, majd arról érkezett egy jelentés, hogy lázasan is dolgoztatják a munkásokat.

Az új fejes kinevezése kapcsán pedig a Bloomberg felidézte Chiang egy korábbi interjúját, amelyben arról beszélt, hogy a kínai androidos mobilok előállításához képest mennyivel több embert kell foglalkoztatniuk az Apple igényeinek kielégítésére.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét