Több milliárd fiók: 12 TB-nyi adatszivárgás történt – Itt megnézheted, érintett vagy-e!

0
68

A Cybernews által “Mother of all Breaches”-nek nevezett hatalmas, több mint 12 terabájtnyi adatot tartalmazó szivárgást nemrég fedeztek fel. Az adatok több milliárd fiókból és olyan nagyvállalatoktól származó adatokat tartalmaznak, mint a Twitter, a Weibo és a Tencent.

Az adatvédelmi incidens több mint 26 milliárd felhasználói fiókot érint, több ezer forrásból. Ez a szám tartalmazza a múltbeli kiszivárogtatásokban érintett feltört fiókokból származó információkat, valamint az új feltöréseket is. Tehát ez nem egy egyszeri szivárgás eredménye, hanem többé, összesítve.

Az adatok több ezer webhelytől és cégtől származnak, sőt még egyes országok (pl.: Egyesült Államok, Németország, Brazília, stb.) kormányzati szerveitől is. A legnagyobbat a Tencent kapta, ugyanis a kiszivárogtatásban 1,5 milliárd Tencent-fiók adatai jelentek meg. A többi adat a Weibo (504 millió), a MySpace (360 millió), a Twitter (281 millió), a Wattpad (271 millió), a NetEase (261 millió) és más egyéb oldalak fiókjaihoz köthetők.

Az olvasók ellenőrizhetik, hogy fiókjukat feltörték-e, ezt az alábbi oldalon tehetik meg:

haveibeenpwned.com

Érdemes ránézni.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét