Törölte a Meta appjait az Apple Kínában

0
974

A kínai szabályozó hatóság, a Kínai Kibertér Adminisztráció nemzetbiztonsági aggályokat fogalmazott meg az amerikai Meta cég két alkalmazása, a WhatsApp és a Threads kapcsán, melyet követően az Apple-nek el kellett távolítania a szóban forgó applikációkat a kínai App Store-ból. Az említett alkalmazásokon túl többek közt az amerikai Telegramot és a dubaji fejlesztésű Signalt is törölték nemrég az Apple alkalmazásboltjából Kínában.

Ez a lépés tovább fokozza a feszültséget az Egyesült Államok és Kína között zajló technológiai háborúban. Ennek egyik legsarkalatosabb pontja kétségkívül a TikTok körüli mizéria, miután a kínai applikációt évek óta nemzetbiztonsági kockázatként kezelik az USA-ban. Joe Biden márciusban például azt mondta, hogy jóváhagyja azt a törvényjavaslatot, amely öt hónapot adna a TikToknak, hogy elváljanak útjai a kínai anyavállalattól, a ByteDance-től, ellenkező esetben a közösségi oldalt be fogják tiltani az USA-ban.

Amellett, hogy kulcsfontosságú gyártási központ, Kína továbbra is rendkívül fontos piac az Apple számára: az ázsiai ország az Apple második legnagyobb piaca az USA után. Tim Cook vezérigazgató a múlt hónapban például Sanghajba utazott, hogy megnyissa a világ második legnagyobb Apple-boltját.

techkalauz.hu – az online techmagazin