Toshiba Satellite L855 – Fémbe burkolózva

0
21
Most a Japán gyártó legsikeresebb Satellite L notebook sorozatát, pontosabban a Toshiba Satellite L855 noteszgépet fogjuk kicsivel részletesebben bemutatni. A készülékben már az Intel 3. generációs processzorsorozata van, mely az Ivy Bridge kódnévre hallgat. Az Ivy Bridge-nél ugyanúgy, mint a Sandy Bridge-es processzoroknál itt is vannak 2 magosak és 4 magosak, támogatják a Hyper Threeding technológiát, így kétszer annyi programszál párhuzamos futtatására képesek, mint jóval korábbi 2 magos elődeik, valamint egyes sorozataik (i5 / i7) támogatják a TurboBoost technológiát, ami alkalmazástól függően felemeli a processzor órajeleit.
 
 
Megjelenítésről a Toshiba nagy fényerejű TruBrite® HD TFT-kijelzője gondoskodik 16: 9 oldalaránnyal, LED-es háttérvilágítással és 1366×768-as natív felbontással. A Toshiba Satellite L855 noteszgépben megtalálható a mai igényeknek megfelelő összes port és csatlakozó ( 1 × külső monitor, 1 × RJ-45, 1 × külső mikrofon, 1 × sztereó fejhallgató, 1 × Univerzális kártyaolvasó (legfeljebb 2 GB-os SD™, 2 GB-os, adapterrel ellátott miniSD™/microSD™, 32 GB-os SDHC™, 64 GB-os SDXC™ és 2 GB-os MultiMedia Card™ kártyákhoz), 1 × USB 2.0 Sleep-and-Charge technológiával, 1 × HDMI-kimenet, 1080p jelformátum támogatása, 1 × beépített 1 megapixeles HD webkamera (1280 x 800) beépített mikrofonnal, 2 × USB 3.0. Az N-es WiFi és a 4.0-as Bluetooth pedig csak hab a tortán. A lítium ionos 6 cellás akkumulátor akár 4 óra 30 perc-es üzemidőt is biztosít a felhasználó számára normál használat mellett.
 
 
A készülékben található 2 GB DDR3 memóriával rendelkező AMD Radeon HD7670M videokártya alkalmas a játékok, akár magas grafikai szinten történő futtatására is. A diagramok magukért beszélnek. Ha egy AMD Radeon HD7670M videokártyával rendelkezünk, de legyen az akár jóval erősebb is, akkor a leggyöngébb Core i3 processzor is elegendő lehet számunkra, ugyanis a játékok futtatásáért legfőképp a grafikuskártya felelős. 

Toshiba Satellite L855 – Fémbe burkolózva

Toshiba Satellite L855 – Fémbe burkolózva

Toshiba Satellite L855 – Fémbe burkolózva

Toshiba Satellite L855 – Fémbe burkolózva

Toshiba Satellite L855 – Fémbe burkolózva

Hétköznapi használat során, olyan eget rengetően nagy különbségek nem születtek, viszont az AMD A10 processzor sebessége itt is rendesen elmaradt még a Core i3-tól is. Windows 7 boot idő, hibernálásból és alvó állapotból felébredés közel azonos volt mindegyik Intel processzor esetén. Igazán nagy különbségek viszont a MediaCoder 2011 használata közben születtek, ahol a Kungfu Panda 2 című film 1080p-s verzióját AVI-ba konvertáltuk. Ez a videó konvertáló program támogatja a fizikailag 4 magos processzorokat, így szemléltethető a különbség. Aki otthon videókat konvertál annak nagyon is ajánlott a Core i7 processzor 4 magos verziója.

 
Toshiba Satellite L855 – Fémbe burkolózva 

 
A Toshiba Satellite L855 noteszgépek 2 év nemzetközi garanciával, 2,6kg-tól kék alumíniumborítással már kaphatóak a szakboltokban.
 
 
Pucu 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét