Továbbra is a Qualcomm-nál marad az Apple

0
1518

Mint ahogyan a friss bejelentésből kiderült, az Apple még legalább három évig fogja használni a Qualcomm 5G modemjeit. A megállapodás érvényes a 2024-es, 2025-ös és 2026-os iPhone-bemutatókra is. A hírt az teszi érdekessé, hogy korábban több értesülés is arról szólt, hogy az Apple 2025-re saját, házon belül fejlesztett 5G modemet alkalmazna.

A megállapodásnak köszönhetően viszont az Apple marad továbbra is a Qualcomm legnagyobb ügyfele. Ennek ellenére valószínűleg nagy erőkkel zajlik az Apple saját 5G modemjének fejlesztése a színfalak mögött. Habár ezt állítólag olyan, a Qualcomm tulajdonában lévő szabadalmak, és a hozzájuk kapcsolódó jogi problémák lassítják, amelyek védettsége 2029-ben járhat le leghamarabb.

Mindenesetre az Apple abban bízik, hogy saját 5G modemet fejleszthet, ami a nyilvánvaló függetlenség mellett azt is lehetővé tenné, hogy azt a saját lapkakészletbe integrálva, olyan egychipes megoldást hozzanak létre, amely jelentősen javítaná a teljesítményt, és az akkumulátoros üzemidőt is. Meg persze az a rengeteg pénz ott maradna az Apple zsebében, amit most a Qualcommnak fizetnek, és fognak is, az elkövetkezendő években.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét