Továbbra is a TSMC gyártja majd a Huawei chipjeit

0
24

A Huawei leányvállalata, a HiSilicion úgy tűnik, hogy továbbra is a TSMC-től fogja beszerezni a készülékeikbe kerülő chipseteket és modemeket, mint ahogyan azt eddig is tették. A TSMC szóvivője azt nyilatkozta, hogy a vállalat továbbra is szorosan együtt fog működni a Huawei-el. Ezt annak ellenére teszik, hogy sokan megszakítják a kapcsolatot velük.

Továbbra is a TSMC gyártja majd a Huawei chipjeit

Ezek közül a vállalat számára a legfontosabb az ARM volt. A Kirin chipsetek az ARM által tervezett design-t használják, mind a CPU (Cortex), mint a GPU (Mali) esetében. Szóval ez rendkívül nagy veszteség számukra. A HiSilicon szerencsére meg tudja oldani a jelenlegi modellek szállítását és remélhetőleg a jövő chipseteit is ők szállíthatják. Az ARM-nél levő forrás szerint a Kirin 985-öt nem fogja érinteni a vállalat jelenlegi helyzete. Valószínűleg ez a chip fog kerülni a Huawei Mate 30 készülékekbe.

A Huawei januárban mutatta be a Tiangan-t, a világ első 5G-s chipjét, melyet az 5G-s állomásokban használnak majd. Viszont ezt a chipet is az ARM tervezte, így a vállalat helyzete eléggé megnehezült, hiszen a konkurensek is elkezdték építeni a saját 5G-s hálózatukat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét