Tudod mi az a jelszókulcs? – Itt az idő megtudni

0
31

Egy blogbejegyzésben tette közzé a minap a Microsoft, hogy a Windows 11 rendszerek közelgő frissítésével a felhasználók a Windows Hello segítségével hozhatnak majd létre egy jelszókulcsot. Ennek a megalkotása után az arcuk, ujjlenyomatuk vagy PIN-kódjuk segítségével férhetnek hozzá a használni kívánt szolgáltatásokhoz, ebből adódóan jelszavakra egyáltalán nem lesz szükség.

Egyébként a jelszókulcsokat a számítógépen lehet majd kezelni, ahova a felhasználók a mobileszközükön tárolt jelszókulcsokkal is bejelentkezhetnek. A kulcsok technológiai háttere meglehetősen összetett, viszont a lényege, hogy az egész egy olyan kulcspárra épül, melyek közül az egyik a felhőben, míg a másik a saját eszközünkön kerül eltárolásra. Akkor amikor pedig megtörténik e kettő kombinálása a bejelentkezés során, a felhasználó hozzáférést kap az elérni kívánt szolgáltatáshoz.

A jelszókulcsok támogatását egyre több nagyvállalat implementálta már a szolgáltatásaiba. Az Apple és a Google felhasználóinak is lehetőségük nyílik az ezekkel történő belépésre, de az utóbbi időben az eBay, a PayPal, a BestBuy, a GitHub és a WhatsApp is csatlakozott a jelszókulcsokat használók táborába.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét