Túlhajszolta magát, belehalt a streamelésbe

0
19

A sajnálatos eset november 10-én történt Kínában, a Henan tartománybeli Zhengzhouban. Li Hao, az elhunyt egy kínai médiacégnek dolgozott, és annyi közvetítést vállalt be, hogy az rövid úton az életébe került. A műszaki főiskolán tanuló diák a munkaszerződés értelmében köteles volt 26 nap alatt 240 órát élőben közvetíteni, és havonta 15 rövid videót feltölteni, mindezt csekély, 3000 jüan fizetésért cserébe.

Li október óta dolgozott nappali műszakban, de november 5-én áttért az éjszakai műszakra némi extra jövedelem reményében. A fiatal férfi öt egymást követő éjszakán keresztül streamelt este 9 órától reggel 6 óráig úgy, hogy nappal órákra járt és tanult. Li-t a szobatársai találták meg, akik azonnal hívták a mentőket, de az erőfeszítések ellenére a férfi meghalt, mire a kórházba értek vele.

Az elhunytat foglalkoztató médiacég tagadja a felelősségét a fiatal férfi halálának ügyében.  Elmondásuk szerint ők csak a helyszínt biztosítják, levonják a borravalókból a saját jutalékukat, de az ő hatáskörük itt nagyjából véget is ér: senkit nem kényszerítenek együttműködésre, ahogy arra sem, hogy éjszaka vállaljanak munkát. Bár a cég szerint nincs felelősségük az ügyben, 3000 jüannyi kompenzációt ajánlottak fel Li családjának „emberségből”.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét