Úgy tűnik hatékony az Nvidia GeForce RTX 3080 Ti-ba épített korlátozás a kriptobányászok ellen

0
136

Kriptovaluta-bányászok erősítették meg azt az információt, hogy az Nvidia hash sebességkorlátozója – melyet a nemrég megjelent RTX 3080 Ti kapott – hatásos. Továbbá nem csak a mainstream kriptovaluták bányászati hatékonyságát csökkenti a korlátozás.

Az Nvidia első próbálkozása a kriptobányászok ellen látványos kudarc volt. Tapasztalatszerzésnek azonban biztosan jól jött, mivel az RTX 3080 Ti-ban már rendeltetésszerűen működik.

Ethereum esetében például a 3080 Ti 57MH/s körül termel, ez pedig majdnem fele az RTX 3090 120MH/s-os szintjének. A gyengébb RTX 3080 is képes 85MH/s-ot kipréselni magából; ebből a példából pedig láthatjuk, hogy tényleg vissza tudták fogni a bányászteljesítményt.

Hirdetés

Jó hír, hogy a limiter nem csak Ethereum esetén működik. Olyan altcoinok bányász-kapacitását is csökkenti, mint például az Ethereum Classic, Ergo és a RavenCoin. Az egyetlen ismert kriptovaluta, amelyre eddig úgy tűnik nincs hatással a korlátozás, az a ConFlux.

Forrás: I_Leak_VN

Ettől függetlenül persze bármikor megtörténhet, hogy a bányászok találnak kiskaput, és ki tudják aknázni a kártya teljes erejét; ez azonban még a jövő zenéje.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét