UHD felbontású Samsung OLED panel érkezett, prémium notebookokba

0
188

A Samsung OLED panelt mutatott be 15.6 inches méretben, amit notebook-okba szán a gyártó. Az Ultra-HD felbontású kijelző egészen elképesztő tulajdonságokat birtokol és nem titkoltan felső kategóriás gépekbe szánja a Samsung. A tömeggyártás már jövő hónapban megkezdődhet.

A 15.6 inches OLED kijelző egy 3840 x 2160 pixeles felbontású panelen alapszik, melynek fényereje 0.0005 és 600 nit között van, a dinamikus kontraszt pedig 120 000 : 1-hez. Ezen kívül az elérési idő is alacsony, a betekintési szögek pedig nagyon jók. A kijelző 100%-osan lefedi a DCI-P3 színteret, ami lényegesen jobb, mint amire a mai LCD panelek képesek. Természetesen HDR10 támogatás is van.

UHD felbontású Samsung OLED panel érkezett, prémium notebookokba

Hirdetés

Az OLED kijelzők egyik nagy előnye, hogy a gyártók nagyon vékony kávát tehetnek köréjük, jelentősen csökkentve ezzel a gépek méretét. Persze az OLED technológiának sajnos vannak még negatív tulajdonságai, mint például a ghosting vagy a beégés. Csak idővel fog kiderülni, hogy mennyire jó a Samsung új kijelzője.

Mint említettük, a 15.6 inches OLED panelek tömeggyártása valamikor februárban kezdődik, piacra pedig valamikor még az év folyamán kerülhet. A CES-en egyébként a Lenovo és a HP is bejelentette, hogy 15.6 inches AMOLED kijelzőket fog használni a prémium laptopjaikban, azonban a forrást nem nevezték meg.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét