Eljött az új év, de az Apple AirPower még várat magára

Az AirPower lehetséges, hogy sosem fog napvilágra kerülni. A 2018-as év jött és ment ugyanúgy, mint az Apple ígérete a saját gyártású wireless (vezeték nélküli) töltőállomásra. Amikor 2017. szeptember 12-én az iPhone X és iPhone8 bemutatója volt bejelentették, hogy 2018-as év elején, vége a kábel rengetegnek az Apple használok részére, mert jön az AirPower, a vezeték nélküli töltőállomás. Ami azóta is jön…

Eljött az új év, de az Apple AirPower még várat magára

Azonban a vállalat szépen csendben eltávolította az összes AirPower hivatkozást a honlapjukról, és a 2017-es beharangozás óta egy szót sem ejtettek a vezeték nélküli töltőállomásról. Ha visszanézünk a 2018-as évben megjelent különböző mobilcégek tech kütyüire, akkor mondhatjuk, hogy a mobil világ egyik igen neves és fontos szereplője nagyot mulasztott. Hiszen számos cég kínálja már a wireless töltőket. Beszélhetünk itt a Samsung, LG, Sony vagy akár a Xiaomi töltőiről, de az internetet böngészve számos kisebb kínai cég is gyártja már őket. Az Apple termékeit is tölthetjük természetesen ezekkel, viszont igen érdekesen fest, hogy egy ilyen nívós, giga cég még nem tudott elő állni a saját vezeték nélküli töltőjével.

Samsung wireless töltő, az Airpower helyett

Samsung wireless töltő, az Airpower helyett

 

Rossz érzés az Apple rajongóknak, hogy a rendkívül dizájnos és remek ötletnek tűnő , bár nem újdonságnak számító töltőállomás, egy elfeledett ígéret maradt. Hiszen remekül illeszkedett volna a 2017-és bemutatón felvezetett, iPhone 8, iPhone 8 Plus és az iPhone X készülékekhez, ez a szuper kiegészítő. Remek ötletnek tűnt, hogy megszüntesse a kábel rengeteget, amit a telefon és az Apple Watch illetve az AirPods töltői okoznak, hiszen tudjuk ezek nem a legjobb minőségűek. Illetve kihasználja az új Apple termékek vezeték nélküli töltés funkcióit és ezek mellett igazán mutatósnak is ígérkezett. Ahogy múlt az idő, egyre homályosabba vált a megjelenése az AirPower-nek is és elkezdtek a pletykák keringeni, hogy a projektet megszüntették. Olyan hírek kerültek ki az Apple berkeiből, hogy töltőállomásnak túlmelegedési problémái voltak, amit a mérnökök nem tudtak sehogy sem kiküszöbölni. Ez azonban csak pletyka szinten terjengett, megerősíteni nem tudta senki. Amit tudunk, az az hogy, az Apple nem tudott egy olyan ígéretet teljesíteni, ami a Cupertino óriás számára egyszerű feladat lett volna. Úgy tűnik, hogy az AirPower a rajongók számára csak álom marad még egy jó ideig.

AirPower, ami egy álom marad

AirPower, ami egy álom marad

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?