Új Fujitsu központ épül Izraelben – Az adat- és biztonságtechnológia megerősítését fogja szolgálni

0
1625

November 28-án jelentette be a Fujitsu Limited, hogy új kutatási és fejlesztési központot nyit Tel-Avivban, felgyorsítva a világszínvonalú tehetségek toborzását az adat- és biztonságtechnika innovációjának előmozdítása érdekében, amely sürgős prioritás a vállalkozások és a társadalom számára a bizonytalanság és a kapcsolattartásra való igény növekedésének korszakában.

2023. áprilisában kezdi meg működését Tel-Avivban a központ, és lehetővé teszi a Fujitsu számára, hogy tovább fokozza jelenlétét Izraelben egy helyben toborzott szakértőkből álló csapattal, valamint japán és európai kutatókkal. A csapat feladata elsődlegesen a kommunikációs hálózatok biztonsági technológiájának megerősítése a Fujitsu globális adat- és biztonságstratégiájának részeként – ez a terület egyébként egyike a vállalat globális K+F stratégiájának 5 kulcsfontosságú technológiai területeinek.

A “Fujitsu Cybersecurity Center of Excellence in Israel” létrehozása kapcsán a Negevi Ben-Gurion Egyetemen (Ben-Gurion University) 2021-ben a Fujitsu megtette az első lépéseket az izraeli technológiai tehetségek innovációs potenciáljának kiaknázására, hogy kutatásba kezdhessenek.

Vivek Mahajan – a Fujitsu Limited technológiai igazgatója – Izraelbe látogatott, hogy felügyelje az új központ felállítását. Vivek a következőt nyilatkozta: „A világ egyik legfejlettebb technológiai országaként Izrael a Fujitsu számára a tehetségek koncentrációját és olyan környezetet kínál, amely fenntartja az innovációt. Alig várom, hogy további helyi kutatókat toborozhassak Tel-Aviv-i csapatunkhoz, és hozzájárulhassak küldetésünkhöz: biztonságot és bizalmat biztosítsunk a hálózati technológiák számára, valamint a Ben Gurion Egyetemmel való együttműködés további elmélyítéséhez. Arra számítok, hogy Izraelben újonnan létrehozott csapataink globális kutatóhálózatunkkal együttműködve központi szerepet játszanak majd a Fujitsu jövőbeli biztonsági és mesterséges intelligencia technológiáinak fejlesztésében.”

Izraeli tartózkodása alatt a Fujitsu technológiai igazgatója, Vivek Mahajan a Gazdasági Minisztérium Külkereskedelmi Igazgatóságának és az Izraeli Exportintézetnek is a vendége lesz, továbbá előadóként részt vesz a 2022-es HLS&CYBER konferencián és kiállításon. Előadásának középpontjában pedig a következő téma fog állni: Shaping the Future: AI & Robotics in Law Enforcement.

Tehát milyen is lesz pontosan ez a központ? A helyileg Tel Avivban létesülő központ 10 kutatóval fog működni a megnyitáskor, igazgatója pedig Dr. Adel Rouz (Fujitsu Research of Europe Ltd. vezérigazgató) lesz. Milyen kutatásokat fognak végezni? Erről a Fujitsu a következőt írja: Egy határok nélküli világban, amelyben a valós és a digitális egyre inkább összeforr az olyan fejlesztésekkel, mint a Web 3.0 és a Metaverse, a technológiai vállalatok számára kulcsfontosságú prioritás a bizalom biztosítása minden kapcsolatban álló ember, adat és rendszer számára. A Fujitsu jelenleg az IDYX technológiát, a CDL technológiát és a transzparens bizalmi technológiát fejleszti, hogy segítse ezt a fajta bizalmat globális szinten megvalósítani az adat- és biztonsági térben.

Az új kutatóközpont kezdetben a következő két témakörben fog a K+F-re (kutatás & fejlesztés) összpontosítani:

  1. Ahogy megyünk előre az időben, a társadalom összetettsége egyre bonyolultabb lesz. Ahhoz, hogy kapcsolatokat építsünk ki új, sokszínű emberekkel szerte a világon, fontos lesz a megbízható információk biztosítása, melynek alapja a digitális térbe vetett bizalom. Ennek érdekében a Fujitsu olyan új technológiák kifejlesztésén dolgozik, amelyek a valós térben, például adatforrásokban, fizikai információkon alapuló bizalmat biztosíthatnak. A Ben-Gurion Egyetem és más intézmények kiber- és hálózati biztonság terén szerzett szakértelmének és a Fujitsu „trust” technológiájának és know-how-jának ötvözésével az új hálózati biztonság iránti bizalom megteremtésére irányuló kutatásokat folytatnak majd. Ezek egyesítik a valós világot és a digitális technológiákat.
  2. A Fujitsu azáltal járul hozzá a társadalmi problémák megoldásához, hogy globálisan olyan technológiákat vezet be, amelyeket várhatóan számos szituációban fognak használni, beleértve az autonóm vezetést, az önkijelentkezést (self-checkout), valamint a közbiztonságot – ideértve a támadásgátló- és megelőző technológiákat, az AI-on alapuló biztonsági megoldásokat. Mindemellett a Fujitsu arra is számít, hogy eme új központ elősegíti a szinergiát a helyi szakértők, az európai, illetve a japán kutatók között.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét