Új Intel Alder Lake-S processzor szivárgott ki Geekbench-en – 8 mag DDR5 RAM és az új LGA 1700 foglalat

0
151

Egy új Intel Alder Lake-S processzor jelent a Geekbench-en még a platform megjelenése előtt. A processzor 8 maggal rendelkezik és az LGA 1700-as foglalatot használja, valamint támogatja a DDR5-ös RAM-okat. Nem meglepő, a processzor nem hátráltatja az Nvidia Geforce RTX 2080 teljesítményét.

Amint azt a Leakbench észrevette, valaki tesztelt egy újabb Alder Lake-S processzort. Ezúttal egy 8 magos és 16 szálas modellt vettek górcső alá, amit az alábbi képernyőképek is mutatnak. Legjobb tudomásaink szerint a processzor nyolc darab Golden Cove maggal rendelkezik, amely a 10 nm-es technológiát alkalmazza, tehát a processzornak csak „nagy” magjai vannak. Ez a processzor valószínűleg az egyik legerősebb tagja lesz a termékcsaládnak.

Továbbá a hír megerősíti az LGA 1700 foglalat érkezését, valamint a DDR5-ös RAM-ok eljövetelét is. A lista szerint a processzor 30 MB L3 gyorsítótárral rendelkezik. Az Intel 2021 negyedik negyedévében (Q4) tervezi kiadni 12. generációs termékcsaládját, azonban előfordulhat, hogy nyár végén, ősz elején már kaphatók lesznek.

Hirdetés

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét