Új okostelefon érkezik: Jolla!

0
17

A név kicsit árulkodó lehet, hiszen némi ráérzéssel ráhibázhatunk: a Jolla egy finnországi gyártó, ennél fogva nem is meglepő, hogy alapítói annak idején még a Nokia sorait erősítették. Akár hogy is nézzük, ez az utolsó üzleti negyedév kifejezetten sűrűre sikeredett: rengeteg hír érkezett mind a három nagy okostelefon gyártótól, gyártóról. A Jolla ebbe a tömegverekedésbe keveredik be, ráadásul a legkisebbként. Ezt méltányolva  tartottuk fontosnak, hogy néhány sorban megismertessük olvasóinkat az okostelefonok világának legújabb szereplőjével.

A készülékük egy teljesen új platformra épül és pontosan ebben látják az alapítók a vonzerőt. Ez az operációs rendszer a MeeGo alapjaira támaszkodik és a Salifish nevet hordozza magán. Magáról az okostelefonról a következőket tudhatjuk: két magos, egyenként 1.4 GHz-en dolgozó processzorral rendelkezik melynek hű társa 1 GB RAM, 4.5 hüvelykes qHD (960x540p) felbontás, az adatkapcsolatot akár LTE-n keresztül és létrehozhatjuk, a hátlapi kamera 8 MP-es felbontással rendelkezik és 16 GB belső tárhellyel rendelkezik amit tovább bővíthetünk microSD kártya segítségével.

A bemutatás e hónap végén várható, várhatóan ekkor már forgalomba is kerül a gyártó országban és feltételezhetjük, hogy az év végéig Európa-szerte kapható lesz majd a Jolla.

Forrás: http://www.gsmarena.com/jolla_jolla-5457.php

Gabe

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét