Új utakon a Dell

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

A 2007 május 24-én piacra kerülő Dell Inspiron E1505 lesz az első Linux alapú gép, melyet a vállalat piacra dob. Az Ubuntu 7.04 egyszerre debütál két asztali gépen és az említett laptopon, sokak nagy örömére.
A Linux rendszerű gépek – a Dimension desktop sorozatból E520, az XPS asztali szériából 410 néven kerülnek majd a boltokba az Inspiron E1505 mellett. A Dell tervei szerint ezekből a modellekből az első évben 20.000 darabot szeretnének értékesíteni, melyre reális esály van, hisz ez a mennyiség a Dell által forgalmazott rendszerek kevesebb, mint 1%-át teszik ki.
Az Ubuntu 7.04 egyébként a legújabb változata az egyik legnépszerűbb Linux disztribúciónak. Nem véletlen esett erre a választás, a Dell által februárban indított Dell Idea Storm fantázianevű internetes ötletbörzén több ezer szavazó tette le a voksát a Linux mellett. A legnépszerűbb felvetések a Linux alapú laptopok, a kéretlen programokat nem tartalmazó PC-k és a Microsoft Office helyett inkább a Sun OpenOffice alkalmazás választásának igényéről szóltak. Népszerű kérés volt még a Mozilla Firefox Web böngésző használata a Microsoft Internet Explorere helyett.
A Dell gyorsan reagált a felhasználók igényeire és 3 hónap alatt kiadta a Linux alapú gépeit. Az Ubuntut futtató notebook egyébként a mostani igényeket teljesen kielégíti, a 15,4 collos kijelző és a Core 2 Duo mindenre elég, ami egy átlagos felhasználáshoz kell.

 

Egy kis bemutató a DELL Inspiron 1501-es sorozatból.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?