Új Windows funkciók jelenhetnek meg hamarosan

0
342

A Windows 10 mindent elsöprő vizuális frissítése valószínűleg még mindig messze van, de időközben rengeteg kisebb funkciófrissítés lát napvilágot. Ilyen frissítés az új, kombinált időjárás/hírek tálca-widget, amely a Windows 10 fejlesztők számára elérhető.

A widget éppen azt csinálja, amire számítunk: amikor rákattintunk, előugrik egy nagy információs panel, amelyen végig görgetve olyan információkat találhatunk, mint a legfrissebb hírek, a részvényárfolyamok, a közelgő sportesemények és a helyzetünknek megfelelő időjárás.

Ha a panel minimalizálva van, akkor is látható a tálcán az időjárás

Ha egy adott téma után mégis annyira érdeklődnénk, hogy a részletesebb cikket szeretnénk elolvasni, akkor a címsorra kattintva a Microsoft Edge segítségével közvetlenül a forráscikkhez jutunk. Nem derült még ki, hogy módosítható-e az alapértelmezett böngésző Firefoxra vagy Chrome-ra.

Hirdetés

A hírcsatorna személyre szabására is van lehetőségünk, ha már unjuk, hogy mondjuk a Covid-19-ről vagy a Bitcoin áráról szóló hírekkel bombáznak minket. Ehhez csak egyszerűen a hárompontos menüre kell kattintanunk az adott widget jobb felső sarkában, és kiválaszthatjuk a “Kevesebb ilyen történet” lehetőséget. Ha viszont érdekelnek bennünket a megjelenített hírek, kiválaszthatjuk a “További hasonló történetek” lehetőséget.

Ez a szolgáltatás a jövőben szinte biztosan megjelenik az általános Windows felhasználói környezetben, mivel meglehetősen kidolgozottnak tűnik. Ha Te is szeretnéd tesztelni, akkor megteheted, viszont ehhez először csatlakoznod kell a Windows Insider programhoz.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét