Újabb emoji-k érkeznek

0
161

Július 17-én van az emojik (nem hivatalos) világnapja, így ez a legjobb alkalom az új figurák bemutatására. Bár jelenleg is igen széles az Apple, és az Androidos készülékek emoji kínálata. A hangulatjelek sorsáért felelős Unicode Consortium egy percig sem pihen: az Emoji 14.0 ábráit ugyan még nem véglegesítették, ám a szervezet weboldalára már kikerült az esélyesek listája, amely közel 40 emojiból áll.

Az előzetes látványtervek alapján a bővítés az embertársaink befogadására és a diverzitás elfogadására fókuszál. Ennek jegyében érkezhet például gendersemleges herceg (hivatalos elnevezés szerint koronás személy), transznemű személyek terhességét ábrázoló ikon, illetve hercegnő mellé érkező nemsemleges trónörökös is. Továbbá elolvadó, szemet eltakaró és tisztelgő arc, valamint számos különféle helyzetű kézfej is várható, ahol a bőr tónusain is lehet változtatni. Emellett számíthatunk csúszdára, korallra, babra, trollra, sőt még diszkógömbre is.

Szeptemberben dönt a hangulatjelek felett majd az Unicode, az elfogadott figurák pedig valamikor az év végén, legkésőbb jövő év elején jelenhetnek meg. Mindez tehát még csak terv, így fontos megjegyezni, hogy közel sem biztos, hogy a fentebb is látható figurák mindegyike megjelenik.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét