Újdonságokat hoz a Google az autóinkba

0
1145

Nemrég a ZLinkkel adódtak kompatibilitási problémák, de korábban arról is volt szó, hogy a Google elengedi az applikációt. Ez végül nem történt meg, sőt éppen ellenkezőleg, új funkciók sorával tervezi feldobni a vállalat. Érdekes, hogy a 2000-es évek elején szinte csak navigációra használtunk telekommunikációs eszközöket az autókban, ma pedig egyre szélesebb a beépített alkalmazások köre.

A tervek szerint több újdonság is bele fog kerülni az autós szoftver megjelenés előtt álló legújabb frissítésébe. Többek között a Google Play legnépszerűbb időjárási alkalmazásával, a The Weather Channellel készülnek ellátni az Android Autót. Ez az alkalmazás valós időben tud figyelmeztetni arra, ha a biztonságos közlekedést befolyásoló időjárási viszonyok várhatóak, de egyébként is jelzi óránként az aktuálisan várható időjárást.

További újdonságok is jönnek még a frissítéssel. Ilyen például az is, hogy bizonyos autótípusokban a szoftver támogatni fogja a digitális autókulcs használatát Európa után már az Egyesült Államokban, Kanadában és Koreában is. Prime Video is kerül az infotainment platformba, azzal a kikötéssel, hogy csak akkor tudja a tulajdonos majd használni, amikor az autó álló helyzetben van éppen, hogy ne vonja el a sofőr figyelmét.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét