Ujjlenyomat-olvasós bankkártya a MasterCardtól

0
491

Már a laptopok egy részén, az okostelefonok esetén viszont szinte már mindegyiken található ujjlenyomat-olvasó, így ez a biztonsági módszer sokak tudatába kezd beépülni. A MasterCard most teljesen új útra indult, bemutatta ugyanis első, biometrikus azonosításra képes bankkártyáját, amit egyelőre még Dél-Afrikában teszteltek a Pick n Pay szupermarketben és az Absa Banknál.

Ujjlenyomat-olvasós bankkártya a MasterCardtól

Az igényléshez a pénzintézetnél szükséges regisztrálni az ujjlenyomatot, majd ezután történik a kártya kibocsátása, ami alapvetően ugyanúgy néz ki, mint az eddig megszokott megoldások, csak a jobb felső sarkában van egy szenzor, aminek működéséhez a terminál szolgáltatja az energiát. Elég csak a leolvasóba behelyezni a plasztikot, közben rajta tartani az ujjbegyet, és máris PIN-kód nélkül lehet vásárolni. Az eddigi tesztelések szerint nagyon kényelmes az újítás, nem utolsósorban pedig jóval biztonságosabb.

A friss kártyákon már a chip is újgenerációs és nincs olyan, hogy csak másnescsík lenne rajta. A MasterCardnál remélik, hogy 2017-ben Európában és Ázsiában is megkezdődnek majd a tesztelések, mi pedig azt reméljük, hogy kishazánkban sem kell sokáig várni a bevezetésre, mert elég jó ötletnek tűnik ez az új kártya.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét