Újra a fizetős Twitter (X) jött szóba Elon Musknál

0
469

Musk egy hétfői beszélgetésen arról beszélt, hogy egy csekélyebb összegű havidíjjal fizetőssé tenné az egész platformot, természetesen csakis a kamuprofilok miatt – számolt be a BBC. Az amerikai dollármilliárdos Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel folytatott beszélgetése során mondta mindezt. Az azonban nem derült ki, hogy konkrét lépések is történtek-e már az ügyben, vagy épp csak élőben elmélkedett egy sort az X tulajdonosa.

Kétségtelen, hogy Musk régóta mondogatja, hogy a botoktól és hamis fiókoktól való megszabadulás egyetlen módja, ha havidíjat számítanak fel a rendszer használatáért. „Egy bot egy fillérbe sem kerül, de ha már fizetni kell néhány dollárt, vagy egy kisebb összeget a tagságért, akkor a botok tényleges költsége nagyon megugrik” – mondta az X nagyfőnöke.

A felhasználók jelenleg is ingyenesen használhatják a közösségi oldalt, nem kizárt, hogy a jövőben ténylegesen mindenkitől elkérnek majd „egy kisebb összeget”. A kérdés, be merik-e vállalni Muskék, hogy egy ilyen lépéssel jó eséllyel elveszítenék a bázisuk nagy részét.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét